Μετακινήσεις τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με Ιράκ

Προς την Σιλόπι της Τουρκίας στα σύνορα με το Ιράκ μετακινούνται από την Άγκυρα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού ενώ ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισίκ δήλωσε: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο”.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στην περιοχή υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. “Η επαφή με το Ιράκ συνεχίζεται. Η Τουρκία έχει τις κόκκινες γραμμές της και αν αυτές οι γραμμές ξεπεραστούν τότε η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει. Αυτή τη στιγμή ο διάλογος μας συνεχίζεται. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Οι εξελίξεις που θα αλλάξουν την δημογραφική

δομή της Μοσούλης είναι η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας. Αυτά τα θέματα συζητούνται με το Ιράκ και τους συμμάχους. Στο μεταξύ η Τουρκία ασφαλώς και κάνεις τις προετοιμασίες της. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τις τρομοκρατικές απειλές. Ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στην Μοσούλη ξένα στοιχεία. “Να μην περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα μείνει απλός θεατής στην αστάθεια”, ανέφερε.

Για την επιχείρηση στην Ράκκα ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν θα είναι μια επιχείρηση εξολοκλήρου για τν εκκαθάριση του Ισλαμικού Κράτους. “Πρώτα θα υπάρξει απομόνωση. Μετά στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας είπαμε ότι θα δοθεί η αναγκαία στήριξη στην Τουρκία με τον όρο να μην χρησιμοποιηθούν στοιχεία του κουρδικού PYD και YPG της Συρίας”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα