Μετά το ΣΑΠΑ, τα ΧΥΤΑ: Τα εντάλματα και οι μίζες

Μπαράζ συλλήψεων και αποκαλύψεων εκτυλίσσεται γύρω από το σκάνδαλο που αφορά τα ΧΥΤΑ Πάφου, στην περιοχή Μαραθούντας και τα ΧΥΤΑ Κόσιης.

Όλα ξεκίνησαν στις 4 Μαρτίου, όταν μετά από καταγγελία στην Αστυνομία του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, εκδόθηκαν έξι συνολικά εντάλματα σύλληψης για άτομα που είχαν άμεση εμπλοκή με την οικονομική διαχείριση του έργου στην Μαραθούντα. Ανάμεσα τους και ο τελών σε εξαετή

φυλάκιση, τέως δήμαρχος της πόλης, Σάββας Βέργας.

Ο Γενικός Διευθυντής, που άνοιξε τον χορό των συλλήψεων

Ο Ιωάννης Κοκότσης, ΓΔ της διαχειρίστριας εταιρείας των έργων Helector, έφτασε στην Κύπρο και σε θεληματική κατάθεση, άναψε το πράσινο φως για περαιτέρω συλλήψεις οι οποίες εκτελέσθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Μαρτίου.

Σε σύνολο, υπάρχουν 12 εντάλματα σύλληψης. 3 από αυτά εκκρεμούν, μια και τα άτομα αυτά βρίσκονται εκτός Κύπρου.

Έχουν συλληφθεί: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, ο επιβλέπων τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσης Μιχάλης Πάντης, οι τρεις λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Χριστάκης Πέτρου, ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο πρώην λειτουργός του ΥΠΕΣ Γιώργος Κουλαππής, καθώς και ο γιος του Νίκος Κουλαππής, γιατρός.

Σημειώνεται ότι υπό κράτηση είναι οι: Τελών σε διαθεσιμότητα οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, ο Μιχάλης Μιχαήλ, διευθυντής της Helector, η Παντελίτσα Μαππούρα, λογίστρια της Helector και η ιδιαιτέρα του καταζητούμενου διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Κοκότση, Σκεύη Πρωτοπαπά. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, αλλά δεν εκτελέστηκε, επειδή βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές και εκτίει ποινή φυλάκισης έξι ετών για το άλλο μεγάλο σκάνδαλο της Πάφου, την υπόθεση του Αποχετευτικού (ΣΑΠΑ).

Πάρτι εκατομμυρίων με αρκετούς αποδέκτες

Όσον αφορά στο θέμα της ΟΕΔΑ Κόσιης, ο Διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέας Χασαπόπουλος είπε ότι υπήρχαν φήμες ότι γίνονταν υπερχρεώσεις. Από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι τα κέρδη της δεν ήταν σε λογικό πλαίσιο, ενώ το υπερκέρδος ανερχόταν στα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ΓΔ της Helector, ο Σάββας Βέργας φαίνεται να έλαβε από μίζες περί τα 50.000 και ο τελών σε διαθεσιμότητα Οικονομικός Διευθυντής Δ.Πατσαλίδης, 20.000. Τα ποσά αυτά αφορούν μίζες από το έργο επέκτασης με απευθείας ανάθεση στην εν λόγω εταιρεία στα ΧΥΤΑ Πάφου.

Keywords
Αναζητήσεις
μιζες βεργα για χυτα
Τυχαία Θέματα