Μετά το ρεύμα αυξήσεις και στο νερό

Απανωτές φαίνεται πως είναι οι αυξήσεις στα τρέχοντα τέλη των νοικοκυριών. Μετά τις αυξήσεις που θα επιβληθούν στο ηλεκτρικό, σειρά παίρνει το νερό.
Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, θα επιβληθούν αυξήσεις στο νερό, προκειμένου να μην χαθούν 250 εκατομμύρια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Επί του προκείμενου, τα κονδύλια αφορούν την περίοδο 2014 – 2020 για το περιβάλλον. Η Κύπρος

πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ευρώπης για σταδιακή εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής στην παροχή νερού ύδρευσης από τα κυβερνητικά υδατικά έργα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη ανομοιομορφία σήμερα εντοπίζεται στη χρέωση νερού ύδρευσης από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων στο κυβερνητικό σύστημα Πάφου στην τιμή των 59 σέντ το κυβικό μέτρο σε σχέση με τα 77 στις υπόλοιπες επαρχίες.

Δείτε σχετικά: Ποιοι δικαιούνται μειώσεις στον λογαριασμό ΑΗΚ

Έχει εφαρμοστεί, επισημαίνεται, περιβαλλοντικό κόστος 5 σεντ τον τόνο. Για πρώτη φορά, θα επιβάλλονται τέλη για τη λήψη νερού από ιδιωτικές γεωτρήσεις και επιφανειακές πηγές. Για γεωργικούς σκοπούς, η χρέωση θα είναι 1 σεντ το κυβικό και για άρδευση πρασίνου σε τοπικές αρχές η χρέωση θα είναι 2 σεντ το κυβικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα