Μετά το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ στα διαδικαστικά της Αντιγόνης

Σειρά του Δημοκρατικού Συναγερμού να επέμβει στα «μεθεόρτια» της Αντιγόνης. Ο ΔΗΣΥ, με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (03/10) αναφέρει ότι « Ο έλεγχος δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ΔΗΚΟ»

Θυμίζουμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζει την πολιτική προέκταση του θέματος, αλλά τα της διοργάνωσης. Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μέσα από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, σημειώνοντας ότι "ο Γενικός Ελεγκτής θα κάνει τη δουλεία του μακριά από πολιτικά θέματα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Βλέπουμε

κόμματα της Αντιπολίτευσης να αντιδρούν στην Επιστολή του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού προς τον Γενικό Ελεγκτή.Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αυτή η αντίδραση.

Το τι ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, από τον Γενικό Ελεγκτή, ήταν να διευρύνει την έρευνα του, και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά και να διερευνήσει κατά πόσο παραβιάστηκε η Νομοθεσία παλαιότερα.

Εάν το ΔΗΚΟ και άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης θεωρούν ότι έχουν την αποκλειστικότητα να ζητούν έρευνες, να το ξεχάσουν.

Ως προς τα διάφορα περί 8ης Ιουλίου και σύστασης Τεχνικών Επιτροπών, τα οποία προσπαθεί να εξηγήσει το ΔΗΚΟ στην Ανακοίνωση του, καλούμε το ΔΗΚΟ και τα άλλα κόμματα να κάνουν υπομονή, μέχρι να μας τα εξηγήσει ο Γενικός Ελεγκτής.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν ξεκάθαρος στην Επιστολή του και επίσης ξεκάθαρα ήταν και τα ερωτήματα που θέτει, όπως μεταξύ άλλων για την λειτουργία και το ρόλο των Τεχνικών Επιτροπών.

Τεχνικές Επιτροπές, οι οποίες, όπως και το ίδιο το ΔΗΚΟ ανακοινώνει, δημιουργήθηκαν με την Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006 επί Προεδρίας μ. Τάσσου Παπαδόπουλου και λειτούργησαν επί συγκυβέρνησης ΑΚΕΛΔΗΚΟ επί Προεδρίας Δ. Χριστόφια.

Ως προς τα περί υπεράσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων συνθημάτων που το ΔΗΚΟ τα συνηθίζει, θα τα προσπεράσουμε, καλώντας τόσο το ΔΗΚΟ όσο και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί της μονίμου διαμαρτυρόμενης κριτικής να συστρατευθούν μαζί μας για στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης στο εθνικό μας θέμα"

Keywords
Τυχαία Θέματα