Μέμφις Ντεπάει ο... 4ος

Ο Μέμφις Ντεπάι θα ενταχθεί στο δυναμικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι έναντι περίπου 22 εκ. λιρών, όπως τουλάχιστον, μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο Ολλανδός διεθνής επιθετικός συνεχίζει την παράδοση που θέλει την Αϊντχόφεν να «τροφοδοτεί» με παίκτες κλάσης τους «μπέμπηδες», όντας ο τέταρτος παίκτης που μετακινείται από την PSV προς τους «κόκκινους διάβολους».

Οι τρεις που προηγήθηκαν ήταν οι Γιαπ Σταμ, Ρούουντ φαν Νιστελρόι και

Παρκ Γι-Σουνγκ, άπαντες με σπουδαία καριέρα στη Γιουνάιτεντ.

Γιαπ Σταμ... ο πρώτος

Το 1998 ο Ολλανδός θηριώδης κεντρικός αμυντικός πάτησε το χορτάρι του «Ολντ Τράφορντ» με το ποσό ρεκόρ για τα τότε δεδομένα των 10.6 εκ. λιρών. Πολύ γρήγορα έγινε βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του Αλεξ Φέργκιουσον. Με τους «μπέμπηδες» κατάκτησε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Κύπελλο κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ (1999).

Ρούουντ Φαν Νιστελρόι... η μηχανή των γκολ

Όταν αποκτήθηκε το 2001 έσπασε το πόδι του στην PSV κι αφού αποθεραπεύτηκε τότε εντάχθηκε στο δυναμικό των «κόκκινων διάβολων». Πέτυχε 150 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της ομάδας από το 2001 έως το 2006. Ο μεγάλος αυτός γκολτζής πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο κι ένα Λιγκ Καπ.

Παρκ Γι-Σουνγκ... ο πιο πετυχημένος

Με 4 εκ. λίρες η Γιουνάιτεντ πήρε τον Κορεάτη μέσο το 2005. Δεν ήταν ποτέ το μεγάλο όνομα (σ.σ. έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση), αλλά έκανε σπουδαία δουλειά και από πλευράς τίτλων ήταν ο πιο πετυχημένος από τους δύο προηγούμενους. Στο διάστημα της παραμονής του πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα, 3 Λιγκ Καπ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2008) κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα