Μείωση του βασικού επιτοκίου προαναγγέλλει η Ελληνική

Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 1% θα προχωρήσει η Ελληνική Τράπεζα, όταν έχει ενώπιον της τις προτάσεις της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα της μείωσης των επιτοκίων.

Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας, Μπερτ Πάϊλς, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση χαρακτηρίζει τις προτάσεις Γιωρκάτζη

αξιόλογες και εποικοδομητικές.

«Οφείλουμε, βεβαίως, να επισημάνουμε ότι η Ελληνική Τράπεζα εδώ και καιρό ακολουθεί την οδό της μείωσης των επιτοκίων. Tους τελευταίους έξι μήνες, προχωρήσαμε σε σταδιακή μείωση των καταθετικών μας επιτοκίων και πριν ένα μήνα εξαγγείλαμε μειωμένα επιτόκια από 3% στη χορήγηση νέων δανείων προς επιχειρήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι η κυπριακή οικονομία παρά τη δημοσιονομική βελτίωση, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις.

«Υποφέρει ακόμη από ρευστοτική ασφυξία, γεγονός το οποίο περιορίζει τις προοπτικές ουσιαστικής επιστροφής στην ανάπτυξη. Εμείς, αυτήν την ανάγκη την αντιλαμβανόμαστε και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε αρωγοί. Η Ελληνική Τράπεζα με την άνετη ρευστότητα που διαθέτει, επιθυμεί, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί, να καταστεί πρωταγωνιστής στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας», τονίζει.

Τέλος αναφέρει ότι η Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 1% μόλις έχει ενώπιον της τις τελικές προτάσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

«Ως αποτέλεσμα, σημαντικό θα είναι το όφελος που θα προκύψει για όλους τους πελάτες μας με ενυπόθηκα και άλλα δάνεια βασισμένα στο βασικό επιτόκιο της Ελληνικής Τράπεζας . Η επικείμενη μείωση θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά, φθηνότερο χρήμα στις επιχειρήσεις και θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματική οικονομία», καταλήγει ο επικεφαλής του Ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα