Μείωση ποινής από Εφετείο για βιασμό γυναίκας

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Εφετείου για μείωση της επιβληθείσας ποινής σε δυο άτομα ρουμάνικης καταγωγής, τα οποία κρίθηκαν ένοχα για βιασμό 50χρονης γυναίκας από το Βιετνάμ, το 2013 στο Πέρα Χωριό Νήσου στη Λευκωσία.

Οι δυο τους είχαν καταδικαστεί αρχικά σε 12 χρόνια φυλάκιση. Την απόφαση του, δημοσιεύει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Εφετείο αποφαίνεται ότι στους λόγους μετριασμού της ποινής λήφθηκε υπόψη ότι «δεν είχε χρησιμοποιηθεί υπέρμετρη βία για τον εξαναγκασμό του θύματος, αλλά μόνο εκφοβισμός και ένα χαστούκι».

Στιγμές φρίκης πέρασε η οικιακή βοηθός από το Βιετνάμ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση, στις 2 Ιουνίου του 2013 η γυναίκα ενώ προσπαθούσε να πάει στο σπίτι όπου δούλευε, μπήκε στο αυτοκίνητο δυο άγνωστων οι οποίοι της είπαν ότι είχαν την ίδια κατεύθυνση με αυτήν.

Η γυναίκα δεν δούλευε εκείνη την ημέρα και βρισκόταν στην Λευκωσία στο κέντρο και κατά την επιστροφή της προς τα Πυργά όπου δούλευε, έχασε τα λεωφορεία γραμμής τα οποία περνούσαν από το σπίτι όπου ήθελε να πάει.

Οι άνδρες αυτοί, οι οποίοι ήταν οι κατηγορούμενοι, μιλούσαν μία γλώσσα που η γυναίκα δεν καταλάβαινε όπως ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου καθότι δεν ήταν ελληνικά.

Οι δυο την οδήγησαν σε απομονωμένη δασώδη περιοχή στο Πέρα Χωριό Νήσου, όπου την βίασαν. Οι δυο επίσης, αγνόησαν τις ερωτήσεις της γυναίκας που απεγνωσμένα προσπαθούσε να καταλάβει τι γινόταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα