Μειωμένη εισροή νερού στα φράγματα παρά τις βροχοπτώσεις

Μειωμένη παραμένει η εισροή νερού στα φράγματα, που παρουσιάζουν επικίνδυνη μείωση, παρά τις χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις.
Σύμφωνα με τον Α’ Τεχνικό Μηχανικό του Τμήματος Υδάτων Φαίδρο Ρουσσή, η χθεσινή βροχόπτωση δεν προκάλεσε ροή στα φράγματα. Ήταν, ωστόσο, μία καλή αρχή, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο, δεδομένου ότι ξεδίψασε η γη και για μια εβδομάδα θα ικανοποιηθούν οι αρδευτικές ανάγκες, γεγονός που συνιστά εξοικονόμηση νερού.

Χθες, παρά τη βροχή, εισέρρευσαν μόνο 90 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού στα φράγματα παγκύπρια, ποσότητα την οποία ο κ. Ρουσσής χαρακτήρισε ασήμαντη.
Σήμερα

το πρωί, είπε, τα συνολικά αποθέματα στα φράγματα έφτασαν το 14,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Υδάτων, την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου μέχρι χθες, εισέρρευσαν στα φράγματα παγκύπρια 254 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Επιβεβαιώνονται τα μηναλάγια – Πότε προβλέπονται χιόνια

Τις πρώτες πέντε μέρες του Νοεμβρίου εισέρρευσαν 112 χιλιάδες, εκ των οποίων 90 μόλις χθες. Σημειώνεται ότι πέρυσι τον Νοέμβριο εισέρρευσαν στα φράγματα 657 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Βροχερός και σήμερα ο καιρός - Πότε ανεβαίνει θερμοκρασία

Στο μεταξύ, η Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν προβλέπει έντονα φαινόμενα για τις επόμενες μέρες. Σήμερα θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Αύριο θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες ελαφρές βροχές.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα