Μεγαλοπρεπείς εορτασμοί για τα Θεοφάνεια σήμερα στην Κύπρο

Με μεγαλοπρέπεια οι ορθόδοξοι χριστιανοί θα γιορτάσουν σήμερα τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη την Κύπρο. Επίκεντρο των εορτασμών θα αποτελέσει ο ιερός ναός Αποστόλου Βαρνάβα στο Ζύγι, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.


Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χρυσόστομος ο οποίος θα τελέσει στη συνέχεια στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου το Μέγα Αγιασμό των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Τα Θεοφάνεια θα εορταστούν και στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου όπου τον εορτασμό διοργανώνουν η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου και η ομάδα «Αμμόχωστος η Πόλη μας».

Θα προηγηθεί η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Γλώσσα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Τα Θεοφάνεια θα εορταστούν καις την κατεχόμενη Αγία Τριάδα.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Κοινότητας αναφέρεται ότι θα τελεστεί, προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα, ο εορτασμός των Θεοφανείων.

Μετά το πέρας της λειτουργίας θα τελεστεί ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων στον θαλάσσιο κολπίσκο στον Άγιο Θύρσο της κατεχόμενης Γιαλούσας».

Keywords
Τυχαία Θέματα