Με τις "εκλογές" και εσωτερικά θέματα ασχολείται ο τ/κ Τύπος

Θέματα εσωτερικής επικαιρότητας έχουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με τη συζήτηση για πρόωρες “εκλογές” να συνεχίζεται. Αναφορά γίνεται στην αναδιαμόρφωση του “τμήματος τηλεπικοινωνιών”, τις παράνομες προσλήψεις στον “δήμο” Αμμοχώστου, στις άδειες λειτουργίας σε μαγαζί με κοκορέτσι και όχι σε κυπριακό μαγειρείο στον “δήμο” Κιόνελι, στις τεχνικές δυσκολίες για τη διεξαγωγή πρόωρων “εκλογών” και το ότι ο κόσμος αδιαφορεί. Στο Κυπριακό αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην Κίπρις ο Ειδικός

Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Αντίδραση για το κοκορέτσι”, αναφέρεται στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ενέργεια του “δημάρχου” Κιόνελι, Αχμέτ Μπενλί, να δώσει άδεια σε κατάστημα εταιρείας στοιχημάτων και σε μαγαζί που φτιάχνει κοκορέτσι, αλλά όχι στο “Μαγειρείο του Σιαχ”, ιδιοκτησίας Τ/κ από την περιοχή, που θα φτιάχνει κυπριακά φαγητά (σ.σ. το κοκορέτσι θεωρείται τουρκική κουζίνα και όχι κυπριακή). Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ δήλωσε πως ενώ ο “πρωθυπουργός” Οζγκιουργκιούν είχε δηλώσει “ιδού η Ρόδος” για τις πρόωρες “εκλογές”, τώρα “ψάχνει τρύπα να κρυφτεί”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης, μιλώντας στο φεστιβάλ Ακανθού, αναφέρθηκε στη ρύπανση του περιβάλλοντος και τον αφανισμό του φυσικού πλούτου.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Θα διαγωνισθούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις τηλεπικοινωνίες” και φιλοξενεί δηλώσεις στην εφημερίδα του “υπουργού” χωροταξίας και συγκοινωνιών, Κεμάλ Ντουρούστ, για την αναδιαμόρφωση του “τμήματος” τηλεπικοινωνιών, για την οποία θα υπάρξει διαγωνισμός μεταξύ των εταιρειών Türkcell και Telsim που ενεργούν στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του “προέδρου” του “συμβουλίου ιατρικού τουρισμού”, Αχμέτ Σαβασιάν, ο οποίος είπε ότι με την ένταξη του “συμβουλίου” στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ιατρικού Τουρισμού, ο κόσμος είδε ότι η “βόρεια” και η “νότια” Κύπρος είναι ίσες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο 34χρονος μοτοσικλετιστής που τραυματίστηκε πριν πέντε μέρες σε ατύχημα στον δρόμο Αγίου Θεοδώρου – Βοκολίδας, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), υπό τον τίτλο “Δεν τελειώνουν οι εκλογές”, γράφει ότι ενώ τα πολιτικά κόμματα διαπληκτίζονται για το θέμα των πρόωρων “εκλογών”, το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο” και το “κρατικό τυπογραφείο” προειδοποιούν ότι τεχνικά οι “εκλογές” δεν είναι δυνατές, για μια σειρά από λόγους που δημοσιεύει. Αλλού αναφέρεται στον διορισμό του “προέδρου” του “συμβουλίου του κράτους” και δη στον έναν εκ των δύο υποψηφίων, τον Αλί Ριφκί, ο οποίος θα βγει σε σύνταξη σε τρεις μήνες και γράφει το εφάπαξ ποσό που θα πάρει με ή χωρίς τον συγκεκριμένο διορισμό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχει υποψία για εμπρησμό για τη φωτιά που τέθηκε προχθές σε δύο φορτηγά φαγάνες που χρησιμοποιεί το “τμήμα τελωνείων”.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Το ντέρτι των πολιτών δεν είναι οι εκλογές αλλά τα προς το ζην”, αναφέρει ότι μπορεί στην ατζέντα των πολιτικών να είναι οι πρόωρες “εκλογές”, αλλά οι πολίτες ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και νερού. Αλλού γράφει ότι ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, μιλώντας στην εφημερίδα, είπε ότι η λύση μετά την άνοιξη θα είναι δύσκολη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εκατοντάδες άνθρωποι περπάτησαν χθες για τα άτομα με καρκίνο, σε μια πορεία στο βουνό που διοργάνωσε το βακούφικο ερευνών για τον καρκίνο.


Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Ξέροντας ότι ήταν παράνομη εκμετάλλευση!”, γράφει ότι το “συμβούλιο του κράτους” δεν βρήκε αρμόζουσες τις τελευταίες προσλήψεις στον “δήμο” Αμμοχώστου, αλλά ο “πρωθυπουργός” δεν τις σταμάτησε. Αλλού προβάλλει δηλώσεις στην εφημερίδα ενός οδηγού ασθενοφόρου για τις συνθήκες δουλειάς του, ο οποίος ανέφερε ότι το πιο δύσκολο είναι ο θάνατος παιδιών. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις του “υπουργού τουρισμού”, που υποστήριξε ότι ο αριθμός τουριστών που θα πάει φέτος στα κατεχόμενα θα προκαλέσει δυσκολίες στον αριθμό κλινών, που δεν θα αρκέσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα