Με την πλάτη στον τοίχο Αρσεναλ και Λίβερπουλ

O Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να είναι στο προσκήνιο μετά από την ήττα (2-3) που γνώρισε από τον Ολυμπιακό στο Champions League, όμως η Αρσεναλ μπορεί να πιάσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εάν καταφέρει να τη νικήσει στο Emirates την Κυριακή, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα

η Λίβερπουλ έχει το δικό της ντέρμπι με την Εβερτον. Μετά από μια ακόμα σειρά μικτών αποτελεσμάτων στο Champions League, οι κορυφαίοι σύλλογοι της Premier League θα βρεθούν υπό στενό έλεγχο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δύο από αυτούς, που έχουν από 13 πόντους (Αρσεναλ και Γουέστ Χαμ),μπορούν να φτάσουν την ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ , εάν αυτή φύγει με άδεια τα χέρια από το Βόρειο Λονδίνο. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιτρέψει στην Μάντσεστερ Σίτι να γυρίσει στην κορυφή, εφόσον δεν υποστεί απώλειες σοκ από την Νιούκαστλ το Σάββατο. Δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του Πετρ Τσεχ ανάμεσα στα δοκάρια της Αρσεναλ, μετά την εμφάνιση και τα τρία γκολ που δέχθηκε ο Οσπίνα από τον Ολυμπιακό, στην δεύτερη στη σειρά ήττα της Αρσεναλ στο Champions League.

θα αντιμετωπίσει την Γιουνάιτεντ, που έχει σημειώσει 9 γκολ σε τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, τρία από αυτά με την υπογραφή του 19χρονου Αντονι Μαρσιάλ. Μία πορεία που της επέτρεψε να βρεθεί στην κορυφή για πρώτη φορά με τον Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο της, πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Ο γείτονες της Σίτι, σε αντίθεση, έχουν κατρακυλήσει σε διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα από την Γουέστ Χαμ και Τότεναμ, αφού προηγουμένως εμφανίστηκαν σαν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, πανηγυρίζοντας πέντε διαδοχικές νίκες.

Ωστόσο, η ηρεμία επέστρεψε μετά τη νίκη (1-2) επί της στην Ευρώπη την Τετάρτη.

Τώρα, ένα βαθμό πίσω από Γιουνάιτεντ, περιμένει την Νιούκαστλ του Στηβ Μακ Λάρεν, χωρίς νίκη ακόμα, αλλά βελτιωμένη το περασμένο Σάββατο, έστω κι να δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς που άξιζε απέναντι στην Τσέλσι (2-2), που με την σειρά της περιορίζεται στην 14η θέση.

Η μοναδική ομάδα που βρίσκεται κάτω από τη Νιούκαστλ είναι η Σάντερλαντ. Για να ξεφύγει από τον πάτο η Σάντερλαντ, θα χρειαστεί να σταματήσει την εξαιρετική διαδρομή της Γουέστ Χαμ, που έχει κερδίσει Άρσεναλ, Λίβερπουλ καθώς και την Σίτι.

Η Αστον Βίλλα , άλλη ομάδα που βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού, ψάχνει ακόμα για την πρώτη εντός έδρας επιτυχία και θα το επιδιώξει απέναντι στην Στόουκ, που βρίσκεται ακριβώς από πάνω της. Η Τσέλσι, που έχει χάσει ήδη τρία ματς στην Premier League και προέρχεται από ήττα (2-1) στο Οπόρτο, θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά να κερδίζει. Οι τρεις ήττες μέχρι τώρα είναι τόσες πολλές, όσες έκανε την περασμένη σεζόν, που κατέκτησε τον τίτλο. Τώρα θα χρειαστεί να ξαναρχίσει, έχοντας απέναντι την Σαουθάμπντον το Σάββατο.

Για το ντέρμπι του Merseyside, την Κυριακή το μεσημέρι, η Έβερτον είχε το πλεονέκτημα της προετοιμασίας μίας ολόκληρης εβδομάδας. Αντίθετα, η Λίβερπουλ, που το άσχημο ξεκίνημά της την έχει αφήσει στην ένατη θέση, δημιουργώντας μεγάλη πίεση στον προπονητή της Μπρένταν Ρόντζερς, θα χρειαστεί να ανακτήσει δυνάμεις μετά την ευρωπαική της αναμέτρηση με την Σιόν και τη νέα αποτυχία (1-1).

Keywords
Τυχαία Θέματα