Με θυσίες ζώων άρχισε το Μπαϊράμι των Θυσιών στην Τουρκία

Με ‘θυσίες ζώων’, όπως είναι το έθιμο, ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα του Μπαϊράμ των Θυσιών στην Τουρκία. Τα κέντρα που κατασκευάστηκαν για να γίνονται οι σφαγές των ζώων γέμισαν, ωστόσο δεν έλειψαν ούτε και φέτος εικόνες με αυλάκια αίματος σε σημεία που δεν δημιουργήθηκαν εγκαταστάσεις για σφαγές.

Το πιο μεγάλο κέντρο θυσιών με 600 αντίσκηνα στήθηκε στο Σουλτάνγκαζι της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα από την καθιερωμένη προσευχή οι Τούρκοι πολίτες σχημάτισαν ουρές στο κέντρο περιμένοντας τη σειρά τους για τη σφαγή του ζώου τους.

Ωστόσο

στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης ο Βόσπορος βάφτηκε με κόκκινο αίμα προκαλώντας την παρέμβαση της αστυνομίας. Ένας πολίτης είπε: “Κάθε χρόνο υπάρχει η ίδια άσχημη εικόνα. Εμείς εδώ κοντά ερχόμασταν για μπάνιο. Έρχονται και τουρίστες εδώ, είναι άσχημη εικόνα”.

Στο μεταξύ όπως κάθε χρόνο και φέτος ‘ατζαμήδες χασάπηδες’ όπως τους αποκαλούν τραυματίστηκαν την ώρα της σφαγής και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Άλλοι δέχτηκαν επιθέσεις από τα ζώα και άλλοι τραυματίστηκαν με το μαχαίρι. Στην πόλη Καραμάν ένας οδηγός πήρε το ζώο στο αμάξι του, το ζώο κτύπησε τον οδηγό και το αμάξι ανατράπηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα