Με ρεαλιστική προσέγγιση στην «Αρένα»

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η ομάδα του Ιωακείμ ξέρει πως έχει δύσκολη αποστολή και πως πρέπει να ανταποκριθεί

Για την Ομόνοια τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα πριν από το αρχικό σφύριγμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν κερδίσει περνά 4η και μειώνει τη διαφορά από τις πιο πάνω θέσεις. Με ισοπαλία κάνει βήμα σημειωτόν. Αν χάσει, η διαφορά της από την ΑΕΛ ανοίγει στους 2 βαθμούς.

Μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με σήμερα το 3ο σενάριο, αλλά όλοι ξέρουν πως κάθε βαθμός μετρά. Η απστολή της έχει

μεγάλο βαθμό δυσκολίας και η Ομόνοια πρέπει να αντιμετωπίσει τον αγώνα ρεαλιστικά. Η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει βάθος και καίγεται για τη νίκη. Η προσέγγιση της Ομόνοιας θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Πρέπει να παρουσιαστεί «σφιχτή», με συνοχή στις γραμμές, να μην επιτρέψει στην αντίπαλο να γίνει επικίνδυνη. Στόχος είναι να έχει έλεγχο της κατάστασης, έστω και αν δώσει χώρο. Εφόσον θωρακιστεί σωστά, έχει τη δυνατότητα να γίνει επικίνδυνη, εφόσον είναι αποτελεσματική στην τελευταία πάσα.

Το πιο πάνω δεν σημαίνει αμυντικό προσανατολισμό, αλλά μία προσεγμένη στρατηγική που θα αποτρέψει καταστάσεις που στοίχησαν σε πολλούς αγώνες και κυρίως στα περισσότερα ντέρμπι. Η τελευταία αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Όσο η εστία του Παναγή είναι ασφαλής, άλλο τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες για επιτυχία στην «Αρένα». Και όσο η Ομόνοια μοιάζει δυσκολοκατάβλητη, η προοπτική να βγει έστω και 4η αυξάνονται. Στην εξίσωση δίπλα στην τακτική μπαίνουν το καθαρό μυαλό, οι αλληλοκαλύψεις, η πρωτοβουλία και η αξιοποίηση των ευκαιριών.

Πιθανότατα Φλορέσκου
Με τον Κατελάρη παροπλισμένο για άλλες 2 εβδομάδες και τον Άρνασον για τουλάχιστον τρεις, οι επιλογές για τον παρτενέρ του Βύντρα στο κέντρο της άμυνας είναι ο Φλορέσκου, ο Καρλίτος και ο Νασιμέντο. Ο Ρουμάνος είναι ο επικρατέστερος και θα είναι έκπληξη αν δεν ξεκινήσει. Ο Σοϊλέδης θα ξεκινήσει αριστερά, ενώ απέναντι ο Μάριος Δημητρίου που τα πήγε πολύ καλά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια έχει προβάδισμα.

Τριάδα στο κέντρο οι Μαργκάσα, Τουρέ και Κλέιτον. Στο ένα άκρο ο Χριστοφή, ενώ υπάρχει ερωτηματικό για απέναντι. Ο Ρουσιάς δεν απέδωσε τ’ αναμενόμενα στο ντέρμπι της Λευκωσίας, αλλά σήμερα μιλούμε για άλλο αντίπαλο και παιχνίδι. Δεύτερη επιλογή ο Κύπρου και 3η ο Αζίζ που είναι ουσιαστικά ο μόνος εκ των τριών καθαρόαιμος ακραίος. Ο Ντάρμπισαϊαρ θα είναι φυσικά στη κορυφή.

Προπονητής-Τεχνικός Διευθυντής
Ο επόμενος προπονητής και τα θέματα οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος (τεχνικός διευθυντής και αναθεωρημένες αρμοδιότητες) παραμένουν στην ατζέντα, αλλά οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν προς το τέλος της εβδομάδας. Στην προγραμματισμένη για αύριο συνεδρία της Διοίκησης θα τεθούν όλα επί τάπητος και πιθανόν να αποφασιστούν οι κατευθυντήριες γραμμές για τα επόμενα βήματα.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε πως ο τεχνικός διευθυντής θα έχει την ευθύνη, σε συνεργασία με τον προπονητή, της στελέχωσης της ομάδας και θα έχει και αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα της ομάδας, αλλά ως ένα βαθμό. Σαφώς όμως το μοντέλο θα απέχει σημαντικά από το στάτους Νταμπίζα που δεν λειτούργησε. Σε ό,τι αφορά τον προπονητή ο στόχος είναι να υπάρχει κατάληξη μέχρι το τέλος του μήνα και το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Ακης Ιωακείμ να συνεχίσει να κοουτσάρει μέχρι τέλος της χρονιάς και ο επόμενος τεχνικός να έχει παράλληλα τον χρόνο να μελετήσει την ομάδα και να τρέξει τον προγραμματισμό αναλόγως με την εξέλιξη (προοπτική εξόδου στην Ευρώπη ή όχι). Από τα ονόματα που βγήκαν στην επιφάνεια μέχρι τώρα ο Πάμπος Χριστοδούλου παραμένει η πιο δυνατή υποψηφιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα