Στο Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε η Εθνική Ελλάδος του 2004

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες επισκέφθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, μετά από πρόσκληση τού ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην αρχηγού της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη. Τα μέλη της εθνικής ομάδας συμμετείχαν σε μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε o ευρωβουλευτής της

ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης, με θέμα: «Τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών στην Ευρώπη. Η υπόθεση Μποσμάν και οι νέες προκλήσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Κεντρικοί ομιλητές, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ήταν ο παλαίμαχος Βέλγος ποδοσφαιριστής Ζαν Μαρκ Μποσμάν, o αντιπρόεδρος τής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro) για την Ευρώπη Τόνι Χίγκινς και ο αντιπρόεδρος τού Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Κώστας Πούλιος.

Τεράστια προσέλευση
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τη μαζική προσέλευση του κόσμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξαναδεί αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο «ασφυκτικά γεμάτη».

Η τεράστια προσέλευση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αγάπη που τρέφουν Έλληνες και ξένοι για την ιστορική Εθνική Ελλάδος του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι διεθνών φορέων του αθλητισμού, καθώς και πολλοί ξένοι ευρωβουλευτές.

Προβλήματα και δυσκολίες
Ο κ. Μποσμάν τόνισε στην εισήγησή του τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσφυγή του στα δικαστήρια, αλλά και το πώς συνέβαλε η «υπόθεση Bosman» στην εξέλιξη του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ευρώπη.

Με τη σειρά του, ο κ. Χίγκινς παρέθεσε τα στοιχεία που διαμορφώνουν το εργασιακό πλαίσιο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας τα βασικότερα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Από ελληνικής πλευράς, ο κ. Πούλιος επεσήμανε τα σημαντικά βήματα του Συνδέσμου για την ανάδειξη των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και τις δράσεις που οργανώνει ανά την Ελλάδα.

Ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη
Στην ομιλία του ο κ. Ζαγοράκης ευχαρίστησε θερμά τους πρώην συμπαίκτες του που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, καθώς και τον κόσμο που αγκάλιασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αθλητών στην Ευρώπη είναι απλοί εργαζόμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι εργάζονται πολύ συχνά κάτω από απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.

Ο κ. Ζαγοράκης στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεισφορά του αθλητισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο, η οποία φτάνει τα 298 δις. ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής: «Θα αρκούσε λιγότερο από το 1% αυτού του ποσού, για να έχουν οι αθλητές στην Ευρώπη πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Να αφιερωθεί λιγότερο από το 1% στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Στους ίδιους τους αθλητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα