Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ. Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών, ενημερώνουν τους εργαζομένους και με μυστικές ψηφοφορίες που πραγματοποιούν θα αποφασίσουν κατά πόσον θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι συντεχνίες καταγγέλλουν προσπάθεια ξεπουλήματος του οργανισμού επικρίνοντας το Υπ. Εμπορίου ότι προχωρεί στη συρρίκνωση της Αρχής, την απενεργοποίηση, την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων και την ενοικίαση σε τρίτους των πιο οικονομικών μονάδων παραγωγής της, με αποτέλεσμα

τη διάλυση του παραγωγικού δυναμικού της ΑΗΚ.Αναφέρουν, επίσης, ότι το Υπουργείο, αντί να συμβάλει με εισηγήσεις σχετικές με το αντικείμενο, δηλαδή του τρόπου λειτουργίας της αγοράς, δυστυχώς κατά τρόπο επιτακτικό προς τη ΡΑΕΚ προδιαγράφει τη διάλυση της ΑΗΚ και την εκποίηση μονάδων της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου της ΕΠΟΠΑΗ - ΣΕΚ Αντρέα Πανόρκο, στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" στο Sigma, επικρατεί καθολικότητα των εργαζομένων για λήψη δυναμικών κινητοποιήσεων. “Είναι ανεπίτρεπτο το Υπουργείο Εμπορίου που θα έπρεπε να ήταν ο θεματοφύλακας της ΑΗΚ και ο προστάτης της να απεργάζεται το ξεπούλημα των μονάδων της στο εξωτερικό και σε ιδιώτες, και ακόμα χειρότερα την ενοικίαση σε ιδιώτες των παραγωγικότερων μονάδων της ΑΗΚ, να βάζει φραγμούς και περιορισμούς στην Αρχή για να μην φθηνίσει η ηλεκτρική ενέργεια και το ίδιο το Υπουργείο να παραδέχεται ότι αμφιβάλλει αν θα υπάρξει έστω και τότε φθηνότερος ηλεκτρισμός” σημείωσε ο κ. Πανόρκος, προσθέτοντας πως “με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε προς την καταστροφή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα