Με αναπαράσταση των συνθηκών συνεχίστηκε η δίκη της Ηροδότου

Βίντεο με την αναπαράσταση των πραγματικών συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα της 27ης Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό, με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου, προβλήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενη την Έφη Ηροδότου.

Το βίντεο ετοίμασε και παρουσίασε στο δικαστήριο ο Υπεύθυνος του Κλάδου Εξέτασης και Αναπαράστασης Τροχαίων Συγκρούσεων της Τροχαίας Αρχηγείου, Λοχίας Ευριπίδης Αντρέου, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Διαβάζοντας

την έκθεση που ετοίμασε, η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο ως μέρος της κύριας εξέτασής του, ο κ. Αντρέου είπε ότι προτού προβεί σε αναπαράσταση των συνθηκών του δυστυχήματος, βεβαιώθηκε ότι η διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου έγινε το δυστύχημα, δεν αλλοιώθηκε με την πάροδο του χρόνου με τη διενέργεια οποιωνδήποτε οδικών έργων τα οποία ενδεχομένως να διαφοροποιούσαν τη διασταύρωση.

Ανέφερε ότι τόσο η εν λόγω διασταύρωση όσο και ο τρόπος λειτουργίας των φώτων τροχαίας δεν είχαν αλλάξει από την ημέρα του δυστυχήματος μέχρι και σήμερα, «παρά μόνο στο ότι μεγάλωσε η διάρκεια του πράσινου φωτός ως η πορεία στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού».

Η επόμενη δικάσιμος είναι ορισμένη για τις 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, κατά την οποία θα παρουσιαστεί νέος μάρτυρας κατηγορίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα