Με 4000 ευρώ έκλεισε υπόθεση αφορολόγητων τσιγάρων

Με €4000 χρηματικό πρόστιμο διευθετήθηκε η υπόθεση ποσότητας αφορολόγητων τσιγάρων και καπνού που ανευρέθηκαν σε οικία στο χωριό Δάλι της Επαρχίας Λευκωσίας την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρει ότι “στις 8 Ιουλίου 2016, η ύποπτη, εναντίον της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείτο από τη νύκτα της 7ης Ιουλίου 2016, προσήλθε οικειοθελώς στα γραφεία του Τμήματος Τελωνείων και πρότεινε την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €4000”.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από το Διευθυντή Τμήματος Τελωνείων και με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού η υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα. Τα κατασχεθέντα εγκαταλείφτηκαν για καταστροφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 7 Ιουλίου 2016 λειτουργοί του Τμήματος Λευκωσίας, με τη συνδρομή μελών του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, ερεύνησαν δύο οικίες και ένα υποστατικό στην Επαρχία Λευκωσίας με σκοπό την ανεύρεση αδασμοφορολογήτων καπνικών προϊόντων που προέρχονταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Σε μια από τις οικίες που ερευνηθήκαν, στο χωριό Δάλι, στην οποία διαμένει γυναίκα ρουμανικής καταγωγής, εντοπίστηκε ποσότητα 49 κούτων των 200 τεμαχίων τσιγάρα καθώς επίσης και 4750 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο τα οποία και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Η δασμοφορολογική επιβάρυνση των κατασχεθέντων, τα οποίο φαίνεται να προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές, ανέρχεται στα € 2728 ευρώ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα