Μαυρίδης: Στην Κύπρο κρίνονται οι αξίες της ΕΕ

Παρέμβαση για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε έδαφος της ΕΕ, στο παράνομα κατεχόμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε ο Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σε συζήτηση για την ετήσια έκθεση παρακολούθησης της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ.

Στην παρέμβαση του ο κ. Μαυρίδης συμφώνησε με την επισήμανση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως εάν νομοθετούμε χωρίς αυτό να εφαρμόζεται, τότε η νομοθεσία είναι ως να μην υπάρχει. Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως υπάρχει ένα μέρος εντός της

Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δεν εφαρμόζονται εξαιτίας της παράνομης κατοχής από την Τουρκία, η οποία παρόλαυτα ισχυρίζεται ότι θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ.

Όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε ο κος Μαυρίδης, "σε αυτό το μέρος, το δικαίωμα ιδιοκτησίας δεν εφαρμόζεται, το δικαίωμα εγκατάστασης, ελεύθερης διακίνησης και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης δεν εφαρμόζεται, το δικαίωμα άσκησης της λατρείας δεν εφαρμόζεται, η λειτουργία της δημοκρατίας δεν εφαρμόζεται. Αυτό είναι το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, το οποίο κατέχεται παράνομα από τα τουρκικά στρατεύματα".

Ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε επίσης ότι δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να μην αναφερόμαστε σε γεγονότα που αποτελούν εδώ και χρόνια πραγματικότητα για τους ευρωπαίους πολίτες όταν μιλάμε για την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ. "Πρέπει επιτέλους να αναλογιστούμε ότι τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι και οι αξίες της. Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε μια τέτοια κατάσταση εντός της ΕΕ", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα