Μάριο Σεντένο: Ο νέος Πρόεδρος του Εurogroup

O Μάριο Τσεντένο εξελέγη επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 13 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο και επίσημα στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Για μεγάλη τιμή έκανε λόγο ο ίδιος ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών. Μίλησε για μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία και επεσήμανε το πόσο μεγάλο είναι το μεταρρυθμιστικό έργο που θα πρέπει να συντονίσει για

το μέλλον της ευρωζώνης.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης του eurogroup. O Πρόεδρος του eurogroup ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και τη συμφωνία που επετεύχθη με τις ελληνικές αρχές (Συμφωνία σε Επίπεδο Προσωπικού) και τόνισε ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων (σε μεγάλο βαθμό πριν από τις γιορτές) και σημείωσε ότι το eurogroup της 22ας Ιανουαρίου θα λάβει τις επόμενες αποφάσεις στη βάση της έκθεσης συμμόρφωσης της τρόικας.

Συγχαρητήρια Ντομπρόβσκις στον νέο πρόεδρο του Eurogroup

Τα συγχαρητήρια του στον Μάριο Σεντένο για την εκλογή του ως προέδρου του Eurogroup, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Ντομπρόβσκις σημειώνει πως πολλή δουλειά είναι μπροστά μας, αναφέροντας την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης EMU), την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τη δημιουργία της Ένωσης Κεφαλαιαγοράς, καθώς και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι o νέος Πρόεδρος του Eurogroup;

Ακολουθεί η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν: «Congratulations to Mario Centeno on his election as president of #Eurogroup. A lot of work ahead of us: #deepeningEMU, to start with completing #BankingUnion and setting up Capital Markets Union #CMU; successful completion of #Greece programme and many other tasks».

Απαντώντας στην ανάρτηση του Β. Ντομπρόβσκις, ο Μάριο Σεντένο έγραψε: «Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ας το κάνουμε να συμβεί»

#Eurogroup #Centeno O Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Μάριο Σεντένο αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια, μετά από τρεις γύρους ψηφοφορίας.nhttps://www.amna.gr/home/article/210796/O-Mario-Senteno-neos-epikefalis-tou-Eurogroup pic.twitter.com/vhbWpNlfsR

ΑΠΕ-ΜΠΕ (@amna_news) December 4, 2017

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα