Μαλάς: Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την Πάφο

Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη της Πάφου, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλλάς μετά τη συνάντηση που είχε με το ΕΒΕ Πάφου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκομαι εδώ στο ΕΒΕ Πάφου όπου είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάφος αλλά και για την Οικονομία ειδικότερα. Υπήρξε συναντίληψη σε ότι αφορά το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τους επιχειρηματίες της Πάφου

να το αναδεικνύουν ως κύριο θέμα. Εξήγησα τη δική μου πρόταση ώστε αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό για να μην έχουμε χειρότερα.

Επίσης υπήρξε συναντίληψη, όσον αφορά την πρόταση μας για δικαιότερη κατανομή του πλούτου και αυτό αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού αλλά και την παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες για να τα εφαρμόζουν. Είναι η ώρα οι επιχειρηματίες και η κοινωνία να συνεργαστούν ώστε να αναχαιτιστεί αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας διότι θα μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο μέλλον».

Τόνισε δε ότι η Πάφος αντιμετωπίζει ειδικότερα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο και με αυτή την ευκαιρία δήλωσε τη στήριξή του στην κατασκευή του νέου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

«Υπάρχει όμως και περαιτέρω δυνατότητα ώστε το τουριστικό προιόν της Πάφου να επεκταθεί με τη δημιουργία ενός ιδρύματος εκπαίδευσης καταρτισμένου προσωπικού που να μπαίνει στην τουριστική βιομηχανία. Τέλος η Πάφος αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει και στον εκπαιδευτικό τομέα για αυτό η δική μας πρόταση για την επέκταση των κονδυλίων στήριξης έρευνας και καινοτομίας θα δώσει τη δυνατότητα και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάφου να αναβαθμιστούν. Κλείνοντας θέλω να δηλώσω πως είμαστε υπέρ της δημιουργίας υφυπουργείου τουρισμού και υφυπουργείου ανάπτυξης και με την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα αναλάβουμε ξανά πρωτοβουλία εντός της Βουλής για να ψηφιστούν τα νομοσχέδια γιατί η χώρα μας έχει άμεση ανάγκη από την πολιτική βούληση σε αυτούς τους τομείς που η προηγούμενη δομή των υπουργείων δεν το επέτρεπε», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης μετά τη συνάντηση του ΔΣ του ΕΒΕ Πάφου με τον κ. Μαλά, ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης τους δόθηκε η ευκαιρία να τύχουν ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα που έχει ο κ. Μαλάς για την κοινωνία και ειδικότερα για την οικονομία του τόπου.

Ανταλλάξαμε απόψεις για τα κρίσιμα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η οικονομία σήμερα είπε ο κ. Δημητριάδης, όπως είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όπως είναι η υψηλή ανεργία ο μεγάλος χρόνος που παρατηρείται για την αδειοδότηση αναπτύξεων και πολλά άλλα θέματα τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη του τόπου.

Επίσης συνέχισε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την δημιουργία των Υφυπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης σημειώνοντας πως αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι υπάρχει συναντίληψη αναφορικά με την ύπαρξη των συγκεκριμένων προβλημάτων και των τρόπων επίλυσης τους.

Ο κ. Μαλάς ακολούθως επισκέφτηκε το Εμπορικό Κέντρο της Πάφου και στην συνέχεια θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κισσόνεργα και σε συγκέντρωση Νεολαίας Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα