Μακρόν: Να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Γαλλίας προς το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ), κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Τρίτη στην έδρα του οργανισμού, στο Στρασβούργο, ενώ απηύθυνε έκκληση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μακρόν συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΣτΕ Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, προτού απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

(ΕΔΑΔ).

Κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου με τον κ Γιάγκλαντ, ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την οποία χαρακτήρισε πρότυπο και έμπνευση για την ανθρωπότητα.

Είπε εξάλλου ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να διεξάγεται με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα προς τη Σύμβαση. Ευχαρίστησε ακόμη τον ΓΓ για τις προσπάθειες του για την προαγωγή της συνεργασίας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταξύ των κρατών μελών.

Η στενή συνεργασία με το ΣτΕ θα συνεχιστεί, ανέφερε ο κ. Μακρόν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της επερχόμενης Γαλλικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών, το 2019.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του οργανισμού χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη Μακρόν στο Συμβούλιο της Ευρώπης και χαιρέτισε τη στήριξη της Γαλλίας προς το έργο που παράγεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταξύ των 830 εκ. πολιτών της ηπείρου.

Μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ, ο Πρόεδρος Μακρόν συναντήθηκε με δικαστές του ΕΔΑΔ και ακολούθως απηύθυνε ομιλία σε ένα ακροατήριο που περιλάμβανε προσωπικότητες από τον πολιτικό, δικαστικό και διπλωματικό κόσμο.

Στην ομιλία του ο κ. Μακρόν απηύθυνε έκκληση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ισχυροποίηση του ΣτΕ ως πανευρωπαϊκού οργανισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα