Φαίδωνος:Αυθαίρετη η μείωση των τελών αποχετευτικού (βίντεο)

Συνέχεια στις κατηγορίες περί αυθαίρετης εισήγησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών για μείωση των τελών του αποχετευτικού σε Λευκωσία και Πάφο, έδωσε σήμερα ο Φαίδωνας Φαίδωνος, o οποίος θα στείλει και σχετική επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή. Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του «Σίγμα», ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως όλα τα κόμματα χθες στη Βουλή, μη θέλοντας να υποστούν το κόστος, λόγω προεκλογικής περιόδου, κράτησαν αποστάσεις από το όλο ζήτημα.

«Κάποιοι μεγαλοϊδιοκτήτες ξενοδόχοι και γαιοκτήμονες,

πλήρωσαν αποχετευτικά τέλη 300 ευρώ. Φέτος, ο λογαριασμός ήταν 5000 χιλιάδες ευρώ και ο λόγος δεν ήταν εξαιτίας της δικής μας αύξησης 13 τοις εκατό, αλλά το ότι μέχρι πέρσι μάς πλήρωναν κοροϊδεύοντάς μας ότι η περιουσία τους είναι ένα χωράφι. Τώρα, λόγω της Τρόικας, ανακάλυψαν ότι η αξία των τεμαχίων ήταν μεγαλύτερη. Αυτοί οι ξενοδόχοι είναι ψηφοφόροι κάποιων κομμάτων και γι’ αυτό, χθες στη Βουλή, κανένα κόμμα δεν είχε διάθεση να συζητήσει», είπε.

«Η δόση μας το 2016 στις τράπεζες ήταν 7,5 εκ ευρώ, το 2017, με χαρτιά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, είναι 8,6 εκ. Δηλαδή μάς ζητούν να βάλουμε αποχετευτικά τέλη λιγότερα από τη δόση που έχουμε να δώσουμε στην τράπεζα», δήλωσε ο κ. Φαίδωνος, προσθέτοντας «Χωρίς να διαβουλευτούν μαζί μας, έχουν επιβάλει μείωση των τελών αποχετευτικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καλύψουμε τη δόση μας στις τράπεζες».

Keywords
Τυχαία Θέματα