Λοχίας παντρεύτηκε τον σύντροφό του στις Βάσεις Δεκέλειας

Στις Βρετανικές Βάσεις της Δεκέλειας τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων... ο πρώτος που τελείται ανα το παγκόσμιο σε στρατιωτική αγγλική βάση, εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της DailyMail, ο 36χρονος Λοχίας του 2ου τάγματος του βασιλικού Συντάγματος της Ουαλίας, Άλασταρ Σμίθ, παντρεύτηκε τον πολίτη-σύντροφό του, Άαρον Γουέστον, σε ένα γραφικό λιμανάκι κατά μήκος της ακτογραμμής των Βάσεων.

Τη σύζευξη των δύο ανδρών τέλεσε και ενέκρινε ο Υποστράτηγος της Αεροπορίας και Διοικητής

των Βάσεων, Μάικ Γουίνγκστον, στην παρουσία, συστρατιωτών, συγγενών και φίλων του ζευγαριού.

Σε δηλώσεις του ο Λοχίας Άλασταρ Σμιθ είπε χαρακτηριστικά: ''Νιώθω τιμή που υπηρετώ στο Τάγμα Πεζικού του Βρετανικού Στρατού, καθώς και που μπόρεσα να δεσμευτώ με τον σύζυγό μου, έχοντας την πλήρη υποστήριξη του Βρετανικού Στρατού. Η Κύπρος προωθεί τα δικαιώματα των φύλων και την ισότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υπηρετούμε και να ζούμε σε αυτή την κοινότητα''.

Στην αποκάλυψη του γάμου προχώρησε το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας με γραπτή του δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο Λοχίας Σμίθ είναι πραγματικά χαρούμενος που μπόρεσε να παντρευτεί το σύντροφό του.

Τις ευχές και τα συγχαρητήριά του έδωσε στο ομόφυλο ζευγάρι ολόκληρο το Τάγμα, δια του Διοικητή του, ενώ ο Διοικητής της Διμοιρίας εξέφρασε την ευτυχία του που ο Λοχίας Σμίθ βρήκε κάποιον με τον οποίον επιθυμεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα