Αναστέλλεται η απεργία ελεγκτών εναέριας Κυκλοφορίας

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ, Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από έναν «γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων«.

Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr, κατά την τρίωρη συνάντηση, έγινε σαφές οτι με το νέο

νόμο,διασφαλίζονται ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και θεσμικά θέματα όλων των υπαλλήλων. Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει ολοκληρωμενος διάλογος με ολους τους εμπλεκομενους φορείς για την κατάρτιση των Προεδρικών Διαταγμάτων που προβλέπονται από τον ίδιο το νόμο.

Της συνάντησης προηγήθηκε μια σκληρή ανακοίνωση από τον υπουργό, ο οποίος κατήγγειλε τη Ν.Δ. για υποκίνηση της απεργίας ενώ καλούσε σε διάλογο τους απεργούς, ζητώντας τους να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, είχε χαρακτηρίσει «παράλογη» την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναστέλλεται, Κυκλοφορίας,anastelletai, kykloforias