Λίντινγκτον: Κύπρος-Ρωσία επικύρωσαν υφιστάμενες συμφωνίες

Τη συνεργασία Βρετανίας-Κύπρου σε μια σειρά θεμάτων ασφαλείας, καθώς και την ομόφωνη στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας επισήμανε ο Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας Ντέιβιντ Λίντινγκτον, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία της Κύπρου με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Συντηρητικών Νίκολας Σόαμς ρώτησε «ποιες συζητήσεις έχει κάνει το Φόρεϊν Όφις με την κυβέρνηση

της Κύπρου επί της προτεινόμενης ανανέωσης της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία».

Στην απάντησή του ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον ανέφερε αρχικά πως η βρετανική κυβέρνηση έχει γνώση των αναφορών σε πρόσφατες συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών συμφωνιών.

«Από όσο καταλαβαίνουμε, οι στρατιωτικές εκφάνσεις αποτελούν συνέχιση υπαρχουσών διευθετήσεων. Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει πλήρως εμπλεκόμενο σε ένα φάσμα θεμάτων ασφάλειας και στρατιωτικών θεμάτων με τη Δημοκρατία της Κύπρου», σημείωσε ο Βρετανός Υπουργός.

Έκλεισε την απάντησή του με αναφορά στη στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας: «Η ΕΕ έχει στείλει ένα ενωμένο μήνυμα στη Ρωσία ότι οι ενέργειές της στην Ουκρανία συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, ομοφώνως συμφώνησαν να επιβάλουν μέτρα κατά της Ρωσίας ως απάντηση σε αυτές τις ενέργειες».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα