Λιμ.Λεμεσού: Μερική άρση των μέτρων σε ένδειξη καλής θέλησης

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι συντεχνίες Αρχής Λιμένων και Υπουργείο Μεταφορών.

Η συνάντηση τους για άρση των απεργιακών μέτρων στο Λιμάνι Λεμεσού, που συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα, ολοκληρώθηκε χωρίς άσπρο καπνό.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων κάλεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους διαβεβαιώνοντας, ότι η νέα οργανική δομή δεν θα επηρεάσει τα δικαιώματα του υφιστάμενου προσωπικού.

«Δεν απειλούνται τα δικαιώματα τους ή η εργοδότηση τους για να προκληθεί αυτή η αναταραχή στο κύριο λιμάνι της

χώρας. Η οικονομία μας δεν σηκώνει τέτοιου είδους απεργίες ειδικότερα απεργίες οι οποίες δεν εξυπηρετούν οτιδήποτε από τη στιγμή που τα εργασιακά τους δικαιώματα είναι διασφαλισμένα , η ανέλιξη τους είναι διασφαλισμένη», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης.

Οι συντεχνίες της Αρχής Λιμένων καλούν τον Υπουργό Μεταφορών να κατανοήσει τις ανησυχίες τους, ενώ σε μια άλλη εξέλιξη σ' ένδειξη καλής θέλησης οι εργαζόμενοι αναμένεται αύριο να προχωρήσουν σε μερική άρση των απεργιακών τους μέτρων.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων, Δημήτρης Πατσαλος, ανέφερε ότι «στα πλαίσια της καλής διαθέσης που έχουμε να επιδείξουμε θα εξυπηρετήσουμε όλα τα ευπαθή προϊόντα που βρίσκονται σε κοντέινερ όπως θα εξυπηρετήσουμε και τα κρουαζιερόπλοια και πολεμικά σκάφη προς εξυπηρέτηση».

Οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων αξιώνουν αναστολή της συζήτησης στη Βουλή για μια βδομάδα του περί ρύθμισης αποκρατικοποίησης νόμου του 2014 μέχρι να ρυθμιστούν νομικά τα εργασιακά τους θέματα. Η συζήτηση του νόμου αναμένεται μεθαύριο Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα