Χωρίς ΣΕΚ τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λεμεσού

Με κοινό σχέδιο πήγαν το πρωί στον Υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη, οι εκπρόσωποι των συντεχνιών των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού, αλλά αποχώρησαν με διαφορετικές θέσεις, καθώς η ΣΕΚ δηλώνει ικανοποιημένη και καλεί τα μέλη της να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Από την άλλη οι υπόλοιπες συντεχνίες εκφράζουν διαφορετική άποψη, τα μέλη των οποίων συνεχίζουν την επ` αόριστον απεργία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο

ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ), Ανδρέας Γεωργίου, κατά την πολύωρη σύσκεψη παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου και συμφωνήθηκε το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα η συμφωνία της οργανωτικής δομής της Αρχής Λιμένων.

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτάσουμε σε πλήρη συμφωνία για την οργανωτική δομή, με σχέδια υπηρεσίας και γι αυτό το πράγμα δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά το Υπουργείο και η Αρχή Λιμένων, που ενώ όλες τις άλλες διαδικασίες τις έτρεχε σε εμάς καθυστέρησε", είπε ο κ.Γεωργίου.

Οι συντεχνίες, συνέχισε, έθεσαν την από κοινού πρόταση τους για αναβολή μιας εβδομάδας της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ώστε να δοθεί χρόνος για διαβουλεύσεις επί του θέματος της οργανωτικής δομής και συμφωνία σε κάποια επί μέρους θέματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΣΥΑΛΚ, ο Υπουργός Μεταφορών ήταν ξεκάθαρος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει και έτσι όλες οι συντεχνίες, πλην της ΣΕΚ, αποφάσισαν όπως τα μέλη τους συνεχίσουν την απεργία.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως θα εξυπηρετούνται κανονικά κρουαζιερόπλοια και πλοία με ευπαθή προϊόντα.

Διαχωρίζοντας τη θέση της ΣΕΚ, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Κλάδου Μεταφορών της, Τίτος Τιμοθέου, δήλωσε ότι "έχουμε πεισθεί από τον Υπουργό για όσα μας έχει υποσχεθεί και για όσα συμφωνήθηκαν γραπτώς αλλά και προφορικώς και παραμένει μόνο η εκκρεμότητα της οργανωτικής δομής της Αρχής, Λιμένων η οποία χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για συζήτηση".

Ο κ.Τιμοθέου κάλεσε τα μέλη της ΣΕΚ να επιστρέψουν στην εργασία τους κανονικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το λιμάνι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τα μέλη της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα