Λιλλήκας:Η όποια μορφή ΔΔΟ νομιμοποιεί σημερινή διχοτόμηση

Άγονη, άσκοπη και παραπλανητική, θεωρεί τη δημόσια συζήτηση για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, αναφέροντας πως, η οποία μορφή της, δεν οδηγεί στην αποκατάσταση της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, αλλά στη νομιμοποίηση της σημερινής διχοτομικής κατάστασης.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο περιοδείας του στο λιμάνι Λεμεσού και

σχολιάζοντας την "άγονη, άσκοπη και παραπλανητική συζήτηση για τη ΔΔΟ άνευ όρων και για τη ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο", ο κ. Λιλλήκας είπε πως και οι δυο αυτές μορφές, οδηγούν, ουσιαστικά, σε νομιμοποίηση των δεδομένων που δημιούργησε η εισβολή και κατοχή.

"Κρατούν το Κυπριακό καθηλωμένο σε εκείνο το πλαίσιο που θέλει η Τουρκία και που δεν οδηγεί στην αποκατάσταση της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, αλλά στη νομιμοποίηση της σημερινής διχοτομικής κατάστασης", συμπλήρωσε.

Επιβάλλεται, συνέχισε, να ερωτηθεί ο ίδιος ο κυπριακός λαός, ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο, ενώ εξέφρασε την άποψη πως είναι αδιανόητο, "μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, μετά από όλες τις υποχωρήσεις που έχουν γίνει στο Κυπριακό, να βρίσκεται σε άγνοια ο κυπριακός λαός και κάποιοι να επιμένουν να αποφασίσουν για την τύχη του, πίσω από κλειστές πόρτες".

Ο Γιώργος Λιλλήκας χαιρέτισε, εξάλλου, την επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Κύπρο και υπενθυμίζοντας τις διαχρονικά καλές σχέσεις με την Αίγυπτο, διαμήνυσε ότι οι τριμερείς συνεργασίες είναι απαραίτητες και χρήσιμες για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά θα πρέπει να περάσουν πλέον από το επίπεδο των διακηρύξεων, σε ουσιαστικά έργα.

"Θα πρέπει να γίνει συγκεκριμενοποίηση όλων αυτών των διακηρύξεων με κοινά έργα, στα οποία θα συμβάλλουν όλες οι χώρες που θα μετέχουν στις τριμερείς συνεργασίες", είπε και σημείωσε πως, προς αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος θα στηρίξει την όποια πρωτοβουλία αναληφθεί από την Κυβέρνηση.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο λιμάνι Λεμεσού, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας υπενθύμισε την πρόταση του για εκσυγχρονισμό τους, με την εισαγωγή στρατηγικών επενδυτών και τη δημιουργία ενός ειδικού Οργανισμού που θα αναλαμβάνει να ετοιμάζει ένα "short list" για το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα είναι υποχρεωμένο να επιλέγει από αυτή τη λίστα.

Μόνο έτσι, τόνισε, "θα τερματιστεί το σημερινό καθεστώς όπου οι Ημικρατικοί Οργανισμοί διοικούνται στην ουσία από εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και οι οποίοι δεν έχουν ούτε και τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη τους".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα