Λιλλήκας:Δημοψήφισμα άμεσα για να αποφασίσει ο λαός για λύση

"Η υποχωρητικότητα και τα λάθη του κ. Αναστασιάδη πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Κρανς Μοντάνα, δημιούργησαν νέα κεκτημένα για την τουρκική πλευρά, τα οποία ο κ. Ακιντζί επιχειρεί να αξιοποιήσει", αναφέρει με δήλωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.

"Αυτό το οποίο ζητά ο κ. Ακιντζί, δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που ο κ. Αναστασιάδης ήδη αποδέχθηκε", επισημαίνει.

"Όπως ο κ. Αναστασιάδης ομολογεί κατά τη συνάντηση του με τον κ. Άιντα τον περασμένο Ιούλιο, πήγε στο Κρανς Μοντάνα για να

διαπραγματευτεί μια ενδιάμεση λύση, της οποίας τις λεπτομέρειες θα συζητούσαν αργότερα", αναφέρει, για να παραπέμψει στις σελίδες 13,14 και 17 των πρακτικών της συνάντησης Αναστασιάδη – Άιντα τον περασμένο Ιούλιο.

"Αυτό το τραγικό λάθος του κ. Αναστασιάδη πρέπει να διορθωθεί με την απόσυρση όλων των υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς.Το ψευδοκράτος είναι αποσχιστική οντότητα που δημιούργησε η Τουρκία με στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας", τόνισε με έμφαση ο κ. Λιλλήκας.

"Δυστυχώς, η ελληνοκυπριακή πλευρά το αποδέχθηκε ως το ένα Συνιστών κράτος, το οποίο, μάλιστα, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, ως το άλλο συνιστών κράτος, θα δημιουργήσουν το νέο συνεταιριστικό κράτος. Πρόκειται για νομιμοποίηση δεδομένων που δημιούργησε η τουρκική εισβολή", συνέχισε.

Προτείνει όπως δοθεί η δυνατότητα στον λαό να αποφασίσει αν αποδέχεται αυτή τη λύση μέσα από δημοψήφισμα. Ούτως ή άλλως ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει με δημοψήφισμα αν οι συνομιλίες καταλήξουν σε συμφωνία λύσης, όπως αναφέρει.

"Καλύτερα να αποφασίσει τώρα παρά να την απορρίψει αργότερα απενοχοποιώντας την Τουρκία. Αυτά που βιώσαμε το 2004, δεν θα πρέπει να επαναληφθούν", αναφέρει κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα