Λιλλήκας: Το Κυπριακό και "τα όνειρα θερινής νυκτός"

Ο ρυθμός υλοποίησης αναπτυξιακών δαπανών είναι πολύ χαμηλός από πλευράς κυβέρνησης, αναφέρει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο κ.Λιλλήκας τόνισε ότι "δεν πρόκειται να υλοποιηθούν μέχρι τέλος του χρόνου οι αναπτυξιακές δαπάνες".

Σε σχέση με το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ανέφερε ότι "κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διατηρεί αισιοδοξία για το Κυπριακό γιατί δεν υπάρχει καμιά προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στο άμεσο

μέλλον. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά και γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης έπεσε στην παγίδα της Τουρκία".

Δυστυχώς μας έφεραν σε ένα σημείο όπου "προτεραιότητα δεν είναι το να επιλυθεί το Κυπριακό, αλλά το πως να αποτρέψουμε το Σχέδιο Β της Τουρκίας και πως να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία νέων τετελεσμένων". επεσήμανε.

Ξεκαθάρισε ότι το ζητούμενο δεν είναι αν θα υπάρξει νέα στρατηγική ή όχι. Άλλωστε, όπως τόνισε, είναι ο μοναδικός που ακόμα και μετά το Crans-Montana έδωσε γραπτώς προτάσεις για το πως θα πρέπει να κινηθούμε μετά και από αυτή την αποτυχία, όπως αναφέρει.

Η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων έχει αποτύχει παταγωδώς και αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους όσους θέλουν να είναι αντικειμενικοί και ρεαλιστές στην προσέγγισή τους σε σχέση με το Κυπριακό, συνέχισε.

"Χρειάζεται μια πολιτική που να καθιστά την κατοχή ασύμφορη για την Τουρκία. Εμείς καταθέσαμε το Φεβρουάριο του 2015 μια πρόταση με 60 σελίδες για όλα τα ζητήματα σε συγκεκριμένους πυλώνες. Εκεί υπάρχουν αναλυτικές αναφορές για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις διεκδικητικής πολιτικής".

Σε σχέση με το ενδεχόμενο αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ, ο κ. Λιλλήκας, αναφέρει ότι "αν η Γερμανία φράξει το δρόμο στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας, τότε η Τουρκία θα γνωρίζει ότι η Γερμανία της έφραξε το δρόμο. Αυτό αφαιρεί αυτόματα ένα πολύτιμο εργαλείο από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς δεν θα υπάρξει καμιά πίεση για αναγκαιότητα επίλυσης του Κυπριακού από πλευράς Τουρκίας".

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να επιδιώξει μια λύση όπου ε/κ και τ/κ να είναι πραγματικά ελεύθεροι, να ζουν σε μεικτά χωριά και πόλεις, χωρίς περιορισμούς και συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση.

Δεν εξέφρασε μάλιστα κανένα φόβο αν χρειαστεί να αποκηρύξει τη ΔΔΟ καθώς όπως επισημαίνει "τα Ηνωμένα Έθνη δέχθηκαν τη ΔΔΟ επειδή τη δεχθήκαμε εμείς".

"Ανέκδοτα τα περί απόσυρσης της υποψηφιότητας μου"

Θα ακούσουμε πολλά ανέκδοτα μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές, ήταν η απάντηση Λιλλήκα στο ερώτημα αν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

"Αυτού του είδους τα ανέκδοτα διαδίδονται από συγκεκριμένα επιτελεία. Το μόνο που δείχνουν τέτοιες κινήσεις είναι άγχος. Το άγχος κάνει κακό στην υγεία. Αν πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός, επειδή τελειώνει το καλοκαίρι, ο κίνδυνος είναι να μετατραπούν σε εφιάλτες το χειμώνα", ανέφερε με νόημα.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο οργισμένοι και αγανακτισμένοι από τα σκάνδαλα και την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και αυτό θα το δείξουν στην κάλπη. "Η υποψηφιότητα Λιλλήκα είναι νικηφόρα", τόνισε κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα