Λιλλήκας: Ο ΠτΔ να πει την αλήθεια στο λαό για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει την αλήθεια στο λαό αντί να δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας που δεν δικαιολογείται.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος ο κ. Λιλλήκας τοποθετήθηκε με αφορμή την επίσκεψη της κ. Νούλαντ στα κατεχόμενα για να πει ότι το τελευταίο διάστημα έχει καταστεί άσχημη παράδοση, όλοι οι Ευρωπαίοι ή άλλοι αξιωματούχοι από τρίτες χώρες να επισκέπτονται τα κατεχόμενα “και είτε το θέλουμε είτε όχι συμβάλουν στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους”.

“Στην περίπτωση δε, μη επίτευξης

λύσης του Κυπριακού, αυτές οι επισκέψεις θα αποτελέσουν νέα, μη αναστρέψιμα αρνητικά δεδομένα και ενδεχόμενα θα στρώνουν το χαλί για την Κοσοβοποίηση του Κυπριακού”, ανέφερε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι το κόμμα του διαφωνεί με τη φιλοσοφία που εξέπεμψε με τη δήλωση της η κ. Νούλαντ, αλλά και κάποιοι άλλοι που επιμένουν να μιλούν για λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους.

“Μπορεί αυτή η έκφραση να ηχεί καλά στα αφτιά, αλλά αυτή η προσέγγιση αποσείει τις ευθύνες από τους ώμους της Τουρκίας, που είναι η κατοχική δύναμη και η οποία είναι αυτή που θα έχει και τον τελικό λόγο για τη λύση του Κυπριακού”, είπε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας είπε ότι το κόμμα του ουδέποτε πίστεψε ότι η Τουρκία, η οποία δείχνει σήμερα και πάλι με τον πόλεμο κατά των Κούρδων, το μιλιταριστικό της χαρακτήρα, θα αφήσει ελεύθερο τον όποιο Τουρκοκύπριο ηγέτη να διαπραγματευτεί τη λύση του Κυπριακού.

“Θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με έντονο τρόπο, να επαναφέρει στη διεθνή κοινότητα την Τουρκία προ των δικών της ευθυνών. Και αντί να καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας, το οποίο δεν εδράζεται σε καμία ουσιαστική αλλαγή των τουρκικών Προτάσεων που κατατίθενται στο τραπέζι των συνομιλιών, καλύτερα είναι να πει την αλήθεια στο λαό, αλλά κυρίως να προετοιμάσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη”, πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι όσοι από τη διεθνή κοινότητα επιθυμούν λύση του Κυπριακού, ένας τρόπος υπάρχει να το πράξουν με το να ασκήσουν πραγματικές πιέσεις στην τουρκική Κυβέρνηση, έτσι ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της και να δείξει πνεύμα συναίνεσης και συνδιαλλαγής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα