Λιλλήκας: Να εγερθεί θέμα κανονισμού πράσινης γραμμής

Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για να αντιληφθεί η τ/κ πλευρά ότι αυτές οι κινήσεις δεν θα φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, αλλά θα έχουν κόστος για την ίδια την τουρκική πλευρά, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να εγείρει θέμα κανονισμού της πράσινης γραμμής, για τα κοινοτικά κονδύλια προς την τ/κ κοινότητα και να διασυνδεθούν με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Η Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αρκεστεί μόνο στις

καταδίκες και τις καταγγελίες σε διεθνείς οργανισμούς στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Εθνη, είπε ο κ. Λιλλήκας, διατυπώνοντας τη θέση πως δεν παραβιάζεται μόνο η Συμφωνία της 3ης Βιέννης και προσθέτοντας πως οι Τ/κ δεν έχουν μόνο δικαιώματα ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά έχουν και υποχρεώσεις.

Σε καθημερινή, πλέον, βάση γινόμαστε μάρτυρες αποφάσεων του ψευδοκράτους, που αποσκοπούν στην αναβάθμισή του και στην καθιέρωση στη διεθνή κοινότητα της αντίληψης ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κρατικές οντότητες, είπε, προσθέτοντας ότι τα τελευταία μέτρα που αποφάσισε το ψευδοκράτος για την επιβολή δασμών, έχουν να κάνουν με την πολιτική διάσταση της επιβολής της αντίληψης ότι υπάρχει μια άλλη κρατική οντότητα, που επιβάλλει φόρους για εισαγόμενα προϊόντα από άλλο κράτος.

Προωθούμε τη συμμετοχική δημοκρατία, καταθέτοντας προτάσεις όπως το Ανακλητό, τη διεξαγωγή Δημοψηφισμάτων για τα σοβαρά ζητήματα και την ανάρτηση, σε ειδική ιστοσελίδα της Βουλής, των Νομοσχεδίων και των Προτάσεων Νόμου, για να μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν σχόλια και προτάσεις.

Ο κ. Λιλλήκας προέβη στη δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της μη ΜΚΟ Reaction. Αναφερόμενος στη συνάντηση, είπε πως ο εθελοντισμός είναι μια βασική ενέργεια της κοινωνίας και με σωστή καθοδήγηση και προγραμματισμό, μπορεί να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος πρόσθεσε πως μέρος των θέσεων που παρέθεσε το Reaction, «συμπίπτουν απόλυτα με την όλη φιλοσοφία που διέπει την πολιτική μας δράση και το πρόγραμμα διακυβέρνησης, όπως διαμορφώνεται, και θα το εξαγγείλουμε στη συνέχεια».

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος, συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «θέλουμε οι πολίτες -και ιδιαίτερα οι νέοι- να συμμετέχουν στην πολιτική όχι μόνο θεωρητικά και αόριστα, αλλά πρώτα να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των θέσεων για τα ζητήματα που τους αφορούν».

Είπε ότι προς υλοποίηση αυτής της φιλοσοφίας πραγματοποιεί σειρά από Ημερίδες για να ακούσει απόψεις από τους ενδιαφερόμενους, «προτού διαμορφώσουμε τις τελικές μας θέσεις» και ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών προωθεί τη συμμετοχική δημοκρατία και νομοθετικά, μέσα από προτάσεις Νόμου.

Ο Πρόεδρος του Reaction Μάριος Σταύρου είπε ότι το Reaction ζήτησε συναντήσεις με όλους τους υποψηφίους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να ενημερωθεί για τις θέσεις των υποψηφίων στα θέματα νεολαίας, στα θέματα που άπτονται των δράσεων του οργανισμού, τα θέματα οδικής ασφάλειας, θέματα κοινωνικής πολιτικής που αφορούν τους νέους.

Ταυτόχρονα, κατά τις συναντήσεις, στόχος είναι να μεταφερθούν στους υποψηφίους οι εισηγήσεις και τα ερωτήματα που πιθανόν να έχουν τα μέλη του οργανισμού σε σχέση με το νέο πρόγραμμα πολιτικής τους.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό οι νέοι άνθρωποι να έχουν συμμετοχή στην όλη διαδικασία της δημοκρατίας», είπε, αναφέροντας πως «εάν οι νέοι δεν εμπλακούν ενεργά σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής, της πολιτικής ζωής κλπ, η αποχή των νέων στις επικείμενες εκλογές, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες».

Δήλωσε σίγουρος ότι κανένας νέος της Κύπρου δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν υποψήφιο, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να αξιολογούνται όλοι οι υποψήφιοι στην πορεία και, γιατί όχι, να μπορεί να ανακαλείται η οποιαδήποτε απόφασή τους ή η οποιαδήποτε θέση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα