Λιλλήκας: Η πολιτική ΠτΔ "καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας"

Η πολιτική Αναστασιάδη, “αποδεικνύεται καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας”, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας αντί να δημιουργεί πολιτικό κόστος για την κατοχή και την αδιάλλακτη της στάση της, την υποβοηθά, βελτιώνοντας τη διεθνή της εικόνα και ανοίγοντας της δρόμο για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ.

Σχολιάζοντας την Έκθεση της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “δεν χάνει ευκαιρία να μοιράζει πιστοποιητικά

καλής διαγωγής” στον Ερντογάν και την τουρκική πολιτική.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την άποψη ότι η Έκθεση όχι απλώς αθωώνει την Τουρκία, την επιβραβεύει επιπλέον.

“Η Κομισιόν παραγνωρίζει τη συνεχιζόμενη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους από Τουρκία, την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής ΑΟΖ από την Αγκυρα και τον πόλεμο που διεξάγει κατά των Κούρδων”, ανέφερε.

Κατά τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών το πλέον προκλητικό, δεν είναι η Έκθεση αλλά το γεγονός ότι “η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα επιβραβεύσει με πιο ουσιαστικό τρόπο την Τουρκία, συναινώντας στο άνοιγμα ενός προενταξιακού κεφαλαίου πριν το τέλος του έτους”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμα ότι η Συμμαχία Πολιτών προειδοποίησε ότι η πολιτική καλού παιδιού και εξευμενισμού της Τουρκίας που ακολουθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, θα έχει οδυνηρές συνέπειες για εθνική υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα