Λιλλήκας: Δεν θα ακολουθήσω κανένα σε συγκρούσεις

"Δεν θα ακολουθήσω κανένα σε συγκρούσεις και άστοχες κριτικές, η συνεργασία κτίζεται με διάλογο", είναι η απάντηση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, στις επικρίσεις που δέχεται από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, το τελευταίο διάστημα.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και κάτι", ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε σχέση με την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές εκλογές,

αν αυτή επικυρωθεί από τα όργανα του κινήματός του.

Διαβάστε σχετικά: Αύριο η συνάντηση Σιζόπουλου-Λιλλήκα

Στα περί αξιοπιστίας του, ο κ.Λιλλήκας απάντησε λέγοντας "την αξιοπιστία την κρίνει η κοινωνία και όχι ο ένας με τον άλλο, τους πολιτικούς αρχηγούς".

Δεν απέκλεισε μελλοντική συζήτηση με το ΑΚΕΛ για ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητάς του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί δεν έχει την εξουσιοδότηση από το κίνημά του, να πράξει κάτι τέτοιο.

Η πρόταση για την υποψηφιότητα Λιλλήκα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν τίθεται υπό προϋποθέσεις, ούτε και εξαρτάται από τη στήριξη οποιουδήποτε άλλου κόμματος ή χώρου.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, για τη Συμμαχία Πολιτών, υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια πάνω στα οποία θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος για την υποψηφιότητα. Σε καμιά περίπτωση τα κριτήρια αυτά δεν έχουν να κάνουν με μικροκομματικές σκοπιμότητες, επεσήμανε.

Κατονόμασε μάλιστα τα κριτήρια αυτά:

Πρώτο κριτήριο είναι η εκλεξιμότητα του υποψηφίου, καθώς στόχος είναι να εκλεγεί ο όποιος υποψήφιος, ενάντια σε άλλους υποψηφίους.Δεύτερο κριτήριο αποτελούν οι γνώσεις, οι θέσεις και οι εμπειρίες οποιουδήποτε θα κληθεί να υπηρετήσει ως υποψήφιος για τις προεδρικές

"Θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή και να τερματίσουμε την Προεδρία Αναστασιάδη, δεν θέλουμε να κάνουμε μια επιλογή που να συνεχίζει την Προεδρία Αναστασιάδη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι για να εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος, δεν αρκεί μόνο ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος, ενώ απέφυγε να κρίνει ενδεχόμενα υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, καθώς όπως είπε, δεν έχει θέσει την υποψηφιότητά του.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι σέβεται απόλυτα την αυτονομοτέλεια όλων των κομμάτων.

Σε σχέση με τις αντίθετες απόψεις που έχουν ακουστεί εντός του Κινήματος της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε ότι είναι απόλυτα σεβαστή η αντίθετη άποψη, όπως επίσης απόλυτα σεβαστή θα πρέπει να γίνεται και η απόφαση της πλειοψηφίας. Η ελευθερία σκέψης και έκφρασης είναι πυλώνας ττης δημοκρατίας ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα