Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2

Με γκολ -από σπόντα- των Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Κώστα Φορτούνη στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και διπλασίασε τις νίκες του στη Super League.

Η εικόνα του αγώνα

Εν

αντιθέσει με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο, ο Μάρκο Σίλβα χρησιμοποίησε τον Λεάντρο Σαλίνο αντί του Αρτούρ Μαζουακού στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Εστεμπάν Καμπιάσο (επίσημο ντεμπούτο) στα χαφ αντί του Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Φράνκο Χάρα αντί του Άλφρεντ Φινμπόγκασον στη γραμμή κρούσης.

Ο Άκης Μάντζιος, από την πλευρά του, προτίμησε τους 10 από τους 11 του αγώνα με τον Ατρόμητο (μοναδική διαφοροποίηση ο Πέτρος Γιακουμάκης αντί του Θανάση Μουλόπουλου) και, ουσιαστικά, παρέταξε δύο τετράδες με συνδετικούς κρίκους τους Ρομέου και Δημήτρη Μαχαίρα σε διάταξη 4-5-1.

Στο πρώτο ημίωρο ο Ολυμπιακός επιτέθηκε κατά βάση από την αριστερή πτέρυγα, ενώ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους κατέγραψε αξιόλογες φάσεις και από δεξιά (άστοχη κεφαλιά του Φελίπε Πάρντο στο 33', άστοχο σουτ του Ομάρ Ελαμπντελαουί στο 38').

Κορυφαίος του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έκανε μερικές υπέροχες μπαλιές (οι καλύτερες στο 8', το 28' και το 38', όλες κατέληξαν σε σπουδαίες φάσεις), ενώ ο Καμπιάσο έχασε ελάχιστες μονομαχίες στο κέντρο, αλλά δεν βοήθησε ιδαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο βοηθός Βασίλης Λάμπρου επειδή ανέκοψε δύο φορές τον Βαγγέλη Μάντζιο με ανύπαρκτα οφσάιντ (στο 21ο και το 39ο λεπτό).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή (ο Δημήτρης Μαχαίρας ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε προληπτικά), ενώ στο 57ο λεπτό ο Μάρκο Σίλβα έβαλε τους Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Σεμπά σε μία προσπάθεια να μεταφέρει πίεση προς τα καρέ του θετικότατου Παναγιώτη Τσιντώτα.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός ενέτεινε την πίεσή του προς τα καρέ του Λεβαδειακού, αλλά το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε τον Ματιέ Ντοσεβί στο 81ο (δυνατό πλασέ με το αριστερό) και τον Ντομίνγκες στο 85ο (σέντρα στο πάνω μέρος του δοκαριού).

Τελικά, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τύχη στο φινάλε, αφού στο 89' ο Ιβάν Μάρκοβιτς δεν απομάκρυνε, η μπάλα έγινε διεκδικήσιμη, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έβαλε κόντρα στον Ρομέου και σκόραρε, ενώ στο 91' έγινε κάτι ανάλογο σε σουτ του Φορτούνη (άλλαξε πορεία στο πόδι του Εντουίν Ουόν).

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Τσιντώτας, Μιλιάζες, Ουόν, Τριποτσέρης, Στάθης, Νικολάου, Ρομέου, Γιακουμάκης, Μαχαίρας (46' Μουλόπουλος), Μίνγκας (67' Μάρκοβιτς), Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (57' Σεμπά), Φορτούνης, Πάρντο (57' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (71' Ντοσεβί), Χάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα