Λες και δεν έγινε ποτέ!

Οι πέντε ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους στη φετινή περίοδο ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη 10η αγωνιστική. Τα ζευγάρια Απόλλων – Ερμής, Ανόρθωση – ΑΕΚ και Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ εξήλθαν ισόπαλα, 0-0, 1-1 και 2-2 αντίστοιχα και πήραν από ένα βαθμό.

Δόθηκε σε όλες η μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός, αλλά καμία δεν την εκμεταλλεύτηκε, οι διαφορές έμειναν ως είχαν και ως εκ τούτου … διαγράφεται. Στον απολογισμό του Μαΐου

ίσως να παίξει κάποιο ρόλο, όπως βέβαια όλες οι απώλειες.

Αντικειμενικά, ο Απόλλωνας χαρακτηρίζεται ως ο μεγάλος (ή απλά ο) ηττημένος της αγωνιστικής (όπως το βλέπει ο κάθε ένας). Οι γαλάζιοι είχαν το πιο εύκολο έργο από τις υπόλοιπες ομάδες, όμως, εξήλθαν ισόπαλοι με τον Ερμή και έχασαν σημαντικό έδαφος. Τα «X» στα δυο ντέρμπι είναι η μοναδική παρηγοριά του Απόλλωνα.

Την ευκαιρία για αναρρίχηση στη βαθμολογία, κλώτσησαν και το ζευγάρι του πρώτου ντέρμπι της αγωνιστικής. Ανόρθωση και ΑΕΚ πήραν από ένα βαθμό και έμειναν στη 2η και 4η θέση αντίστοιχα. Τη στιγμή που η μεν ΑΕΚ θα μπορούσε να ανέβει στην κορυφή και να … αναμένει και η δε Ανόρθωση να σκαρφαλώσει στην 3η θέση και να πλησιάσει τις προπορευόμενες ομάδες.

Τις ισοπαλίες των προαναφερθέντων αγώνων δεν αξιοποίησαν Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Στο καλύτερο παιγνίδι που παρακολουθήσαμε στη φετινή περίοδο, οι δυο «αιώνιοι» πρόσφεραν ποδόσφαιρο αντάξιο της ιστορίας τους, αλλά το αποτέλεσμα της αφήνει κάπως δυσαρεστημένους. Και αυτό διότι, οι γαλαζοκίτρινοι με νίκη θα ξέφευγαν των ομάδων που τους καταδιώκουν και θα μετατρέπονταν σε μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και οι πράσινοι θα πλησίαζαν τις πρώτες θέσεις και θα επέστρεφαν στο… πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα