Λεμπιδάκης: Υπέγραφα τις επιστολές με το αίμα μου

Όπως αποκάλυψε το CNN Greece και η Μίνα Καραμήτρου από χθες, ο επιχειρηματίας κατέθεσε πως οι απαγωγείς του «άλλαξαν πέντε κρησφύγετα», ενώ, όπως είπε, «πάντα με είχανε δεμένο με αλυσίδα στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί».

Οι νέες λεπτομέρειες από την κατάθεσή του που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι εξίσου συγκλονίστηκες, με τον κ. Λεμπιδάκη να περιγράφει λεπτομερώς πώς έγινε η απαγωγή του, αλλά και τις συνθήκες κράτησής του.

Όπως ο ίδιος τόνισε, είχε

πρόσβαση σε τηλεόραση και εφημερίδες για να ενημερώνεται για την επικαιρότητα. Οι απαγωγείς του, από την πρώτη στιγμή, λειτουργούν επαγγελματικά. «Όσο καιρό ήμουν φυλακισμένος της ομάδας, αποκόμισα την εντύπωση ότι ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με πειθαρχία, τα μέλη της οποίας ακολουθούσαν πιστά κάποιους κανόνες και πρωτόκολλα. Επίσης, μου είπαν ότι κατά το παρελθόν είχαν προσπαθήσει πάλι να με απαγάγουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Επιπλέον, μου έλεγαν ότι η ενέδρα για την απαγωγή μου είχε στηθεί από καιρό και ότι, αν δεν κατάφερναν να απαγάγουν εμένα, θα απήγαγαν κάποιον άλλο από την οικογένειά μου», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την κατάθεση που δημοσιεύει το bloko.gr.

«Κάποια στιγμή που ήμουν στο δωμάτιο, ένας φροντιστής μου έφερε σε χαρτάκι γραμμένη μία ερώτηση, προερχόμενη από την οικογένειά μου, σχετικά με κάποιο δώρο που είχα κάνει σε ένα φίλο μου στη Γερμανία, στον Χέντριγκ. Μου εξήγησαν ότι αυτό γινόταν για να αποδείξουν ότι με κρατούνε και είμαι ζωντανός. Μου έδωσαν χαρτί και στυλό για να γράψω την απάντηση. Ταυτόχρονα, μου έδωσαν ένα άλλο σημείωμα, με το οποίο μου υποδείκνυαν τι ακριβώς να γράψω. Σε όλες τις επιστολές που έγραφα, έπαιρναν προφυλάξεις. Δηλαδή με έβαζαν να πλένω τα χέρια μου, αποστείρωναν τον χώρο και με καθοδηγούσαν να βάζω την επιστολή σε νάιλον σακούλες. Επιπλέον, με έβαλαν να τρυπήσω το δάχτυλό μου με καρφίτσα και να υπογράψω την επιστολή με το αίμα μου», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Ακόμη, ο κ. Λεμπιδάκης αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της ομηρίας του, κρατούσε μερικές σημειώσεις. «Όπως σας είπα, κατά τη διάρκεια της κράτησής μου, κρατούσα κάποιες σημειώσεις σε ένα τετράδιο και κάποια χαρτιά. Τις σημειώσεις αυτές, σας τις παραδίδω».

Πηγή: cnn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα