Λαβωμένος στο Τσίρειο, ψάχνει λύσεις ο Κρίστιανσεν

ΑΠΟΕΛ
Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα στον «Αρχάγγελο» ενόψει ΑΕΛ, ωστόσο, κανείς δεν χάνει την πίστη του για νίκη

Τα αγωνιστικά προβλήματα αυξάνονται συνεχώς στον ΑΠΟΕΛ. Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, οι επίδοξοι πρωταθλητές εκτός από την κούραση και την ψυχολογική πίεση για το αποτέλεσμα, έχουν να διαχειριστούν και τις πολλές απουσίες. Σε ακόμα ένα παιγνίδι ο Τόμας Κρίστιανσεν θα στερηθεί βασικών ποδοσφαιριστών, γεγονός που αυξάνει

τον βαθμό δυσκολίας του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα άκρα της άμυνας. Ο Μιλάνοφ είναι τιμωρημένος με κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Λάγο συνεχίζει να ταλαιπωρείται και μέχρι χθες ακολουθούσε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Με δεδομένο πως είναι εκτός και ο Νικόλας Ιωάννου που τραυματίστηκε στον αγώνα κυπέλλου με τη Δόξα, απομένει η επιλογή του Νεκτάριου Αλεξάνδρου για το αριστερό άκρο, ενώ στο δεξί όλα δείχνουν ότι ο Αρτυματάς θα καλύψει το κενό. Σε ό,τι αφορά τον Ιωάννου, όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του ΑΠΟΕΛ, αντιμετωπίζει οίδημα στη φτέρνα. Από το ματς με τη Δόξα προέκυψε και ο τραυματισμός του Πάρντο, ο οποίος υπέστη αιμάτωμα και ακολουθεί πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

Εκτός παραμένει ο Γιώργος Εφραίμ, αμφίβολος είναι ο Γιαννιώτας που θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμούς, ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες, για να είναι έτοιμος στο ματς του Τσιρείου ο Γιώργος Μερκής. Ο έμπειρος αμυντικός ακολουθεί πλέον κομμάτια της κανονικής προπόνησης και αν στις δύο προπονήσεις που απομένουν βγάλει όλο το πρόγραμμα θα είναι σίγουρα στην αποστολή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα πάει με σημαντικές απουσίες στο Τσίρειο, με τον Τόμας Κρίστιανσεν να ψάχνει λύσεις. Παρ' όλα αυτά, όποιοι και να αγωνιστούν, το ζητούμενο παραμένει ίδιο. Το μοναδικό που απασχολεί τον Δανό τεχνικό είναι να ανταποκριθούν αυτοί που θα επιλεγούν στην ενδεκάδα, ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Ίσως είναι το σημαντικότερο ματς από τα τέσσερα που απέμειναν, αφού αν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να δραπετεύσει με το τρίποντο, θα εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες που θα προκύψουν στο ΑΕΚ-Απόλλωνας.

Οι εμφανίσεις του τελευταίου μήνα πάντως δεν είναι οι αναμενόμενες και θα χρειαστεί βελτίωση, για να αυξηθούν οι πιθανότητες νίκης στο Τσίρειο. Σ’ ένα γήπεδο που ήδη μετρά τρεις ήττες φέτος ο ΑΠΟΕΛ, μια από την ΑΕΛ και δύο από τον Απόλλωνα.
_____________________

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ «Να γίνουμε ένα»
Ο Πρόεδρος της εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης μέσω γραπτής δήλωσης αναφέρθηκε σε όσα πέτυχε η ομάδα, τονίζοντας πως κανείς δεν της έχει χαρίσει τίποτα βάσει των επιτυχιών. Παράλληλα, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει δυναμικά την ομάδα στα εναπομείναντα παιχνίδια, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης του νταμπλ.

Ανάμεσα σ’ άλλα ο κ. Πετρίδης ανέφερε: «Πριν από λίγες βδομάδες απευθύναμε ένα μήνυμα στους ΑΠΟΕΛίστες. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στους καναπέδες. Εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο δίνουν τη δική τους μάχη για να κατακτήσουν το double.

Αυτή η ομάδα έχει μέχρι στιγμής σταθεί αντάξια των προσδοκιών του κόσμου της σε σχέση με όλα όσα τέθηκαν ως στόχοι από την αρχή της χρονιάς. Ευρώπη, Πρωτάθλημα, Κύπελλο. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε από την έναρξη των πλέι-οφ στην κορυφή της βαθμολογίας και παραμένουμε εκεί.

Διεκδικούμε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Επίτευγμα που έγινε ακόμα μια φορά πριν από 8 δεκαετίες. Ελάχιστοι από εμάς έχουν ξαναζήσει μια τέτοια ιστορική επιτυχία. Διεκδικούμε ταυτόχρονα το 22ο κύπελλο. Έχουμε, επίσης, πετύχει κάτι μοναδικό στην Ευρώπη.

Χθες απέναντι στη Δόξα, ο ΑΠΟΕΛ συμπλήρωσε 53 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ελάχιστες οι βδομάδες που δεν υπήρχαν 3 αγώνες σε διάστημα 8 ημερών.

Αυτή την ώρα επιθυμώ να απευθύνω το δικό μου μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας. Και αυτό το μήνυμα είναι το εξής.
Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Φαίνεται ότι οι πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια έχουν εφησυχάσει κάποιους. Πρέπει να τους υπενθυμίσουμε όμως ότι οι επιτυχίες δεν έρχονται μόνες τους. Οι τίτλοι του ΑΠΟΕΛ έχουν κατακτηθεί με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα. Κανείς δεν του χαρίζει τίποτα και αυτό διαπιστώνεται κάθε βδομάδα, αφού όλες οι ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο απέναντι στην ομάδα που φοράει το στέμμα του πρωταθλητή.

Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Έχουμε ακόμα 6 τελικούς όπου πρέπει όλοι, ομάδα και κόσμος, να γίνουμε ένα. Να συσπειρωθούμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, για να ξεπεράσουμε την κούραση και όλους τους αντιπάλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα