Κυβερνοεπίθεση κατά του Al Jazeera λόγω Κατάρ

Κυβερνοεπίθεση δέχεται το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera, με έδρα στο Κατάρ, σε όλο του το δίκτυο, όπως μεταδίδει το ίδιο.

Ο Γενικός Διευθυντής του δικτύου, Μostefa Souag απέρριψε τις κατηγορίες ορισμένων δυνάμεων του Κόλπου σύμφωνα με τις οποίες το τηλεοπτικό δίκτυο παρεμβαίνει με τα ρεπορτάζ του στις εσωτερικές υποθέσεις τους. «Η δημοσιογραφική πολιτική του Al Jazeera θα συνεχιστεί με τον ίδιο

τρόπο ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με αυτό το γεγονός», δήλωσε ο Σουάγκ στο Reuters στα κεντρικά γραφεία του δικτύου. Χαρακτήρισε την πολιτική του Al Jazeera ανεξάρτητη και επαγγελματική.

Σημειώνεται ότι, η επίθεση "έρχεται" λίγες ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Κατάρ, με την κατηγορία ότι το μικρό εμιράτο του Αραβοπερσικού Κόλπου στηρίζει πολιτικά και οικονομικά την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο διατηρεί αγγλόφωνες υπηρεσίες, είναι από τα πλέον ισχυρά εργαλεία του καθεστώτος του Κατάρ διεθνώς, ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο.

Al Jazeera media platforms under cyberattack. Entire Doha-based network undergoing 'continual hacking attempts' https://t.co/3yitHDWsej pic.twitter.com/eafTs5VKAb

Al Jazeera English (@AJEnglish) June 8, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα