Κυβέρνηση: Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τον περίπατο ειρήνης

Στον απόηχο της χθεσινής περιδιάβασης των Αναστασιάδη και Ακκιντζί, ένθεν και ένθεν της οδού Λήδρας και στην προσδοκία που δημιουργείται αναφέρθηκε σήμερα η κυβέρνηση, διά του Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Είμαστε σταθεροί και προσηλωμένοι στο στόχο μας, έτοιμοι για σκληρή διαπραγμάτευση για λύση του Κυπριακού. Συναντήσεις, όπως αυτή, είναι σημαντικές διότι η δημιουργία καλής ατμόσφαιρας και θετικού κλίματος είναι αναγκαία προϋπόθεση σε μια ομολογουμένως δύσκολη διαδικασία», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Την

ίδια ώρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, εξηγώντας ότι η Ε/Κ πλευρά παραμένει σταθερή στην ανάγκη για σκληρή δουλειά.

«Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις, τις θέσεις και την εποικοδομητικότητα όλων των εμπλεκομένων. Εμείς ευελπιστούμε ότι μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο θα δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι, η δική μας πατρίδα είναι υπό κατοχή και εμείς επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, την επανένωση της και τον τερματισμό της κατοχής.

«Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν από δικής μας πλευράς προς αυτή την κατεύθυνση.
Είναι μια δύσκολη διαδικασία, είμαστε έτοιμοι για αυτή τη διαπραγμάτευση και ευελπιστούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Στο μεταξύ, ανασκουμπώνονται και πιάνουν δουλειά από αύριο οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών για την ετοιμασία του ενιαίου καταλόγου, ο οποίος θα τεθεί ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα έχουν αύριο νέα συνάντηση για συζήτηση των μέτρων. Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται και η ανακοίνωση κάποιων ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής, διά στόματος Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία του ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό Εσπεν Μπάρθ Αϊντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα