Κυβέρνηση: Να δίδεται η πραγματική εικονα των συνομιλιών

Την ανάγκη να μεταφέρεται από το διεθνή οργανισμό προς τα έξω η πραγματική εικόνα για την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό και να αποφεύγονται λανθασμένες εκτιμήσεις και υπερβολική αισιοδοξία, επισήμανε προς τον Διευθυντή (Chef de Cabinet) του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Εντμόντ Μουλέτ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνομιλία διήρκεσε 45 λεπτά και διεξήχθη σε θερμή και φιλική ατμόσφαιρα. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε στον προσωπάρχη του Μπαν Γκι-Μουν το ίδιο τριπλό μήνυμα που μετέφερε χθες

προς τον βοηθό ΓΓ για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, δηλαδή να αποφεύγονται ενέργειες όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν δυσκολίες στη διαδικασία.

Επίσης θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι υπάρχει η ίδια αντίληψη από όλους τους εμπλεκόμενους αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση των συνομιλιών.

Τέλος, ανέπτυξε τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την πορεία προς τα εμπρός στις συνομιλίες, ενόψει της επανάληψης των συναντήσεων Αναστασιάδη – Ακιντζί την Τετάρτη, με στόχο στο τέλος του δρόμου να μην οδηγηθούμε στα ίδια λάθη που οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το 2004.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης στον Εντμόντ την ανάγκη, οι ανωτέρω επισημάνσεις της πλευράς μας να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τον ΓΓ του ΟΗΕ στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που θα δοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ενόψει της ανανέωσης της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα