Κύπρος: Πατριώτες και Μειοδότες

Τα γεγονότα που μεσολάβησαν στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελούν ακόμα μια κηλίδα στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Γεγονότα, στάσεις και συμπεριφορές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω στο παρελθόν μας. Στο κακό παρελθόν μας, τότε που η συνταγματική τάξη, η δημοκρατία, η πολιτική ζωή, επιχειρήθηκε να τεθούν στον γύψο και δυστυχώς έγινε.

Η περίοδος 1971- 1974 υπήρξε αποφράδα για την Κύπρο και το λαό μας. Και τότε στο όνομα της Ένωσης, της Εθνικοφροσύνης , του Εθνικισμού και του Σοβινισμού. Μπορεί ο καθένας να ανατρέξει στις τότε Εφημερίδες που έκφραζαν αυτές τις πολιτικές μίσους και της μισαλλοδοξίας, την «ΕΘΝΙΚΗ», την «ΠΑΤΡΙΣ» και θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές!

Και τότε κάποιοι ανέλαβαν ως «εθνικοί εντολοδόχοι» την ευθύνη για παραχώρηση πιστοποιητικών πατριωτισμού. Ήταν τότε που χώρισαν τους ανθρώπους σε Έλληνες και Ανθέλληνες. Ήταν τότε που στο όνομα της « Ένωσης» καλλιέργησαν τόσο μίσος και διχόνοια μεταξύ του λαού, που ακόμα και οικογένειες διχάστηκαν.

Και τότε και σήμερα είχαν και έχουν όνομα και επίθετο! Ήταν η ΕΟΚΑ Β΄ και η Χούντα των Αθηνών που καθοδηγούνταν από ξένα κέντρα, ανέτρεψαν την Συνταγματική τάξη και τη νόμιμη κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ για να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα στον Αττίλα, με το πραξικόπημα του 1974.

Είναι από τότε, 43 χρόνια μετά που ζούμε και βιώνουμε τους άθλους και τα κατορθώματα των Ενωτικών και της λεγόμενης Εθνικοφροσύνης. Την εισβολή και την κατοχή της Τουρκίας, την κατάληψη του 40% των εδαφών μας, τα θύματα της εισβολής, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες.

43 χρόνια μετά ακόμα κηδεύουμε αγνοούμενους , ο Πενταδάκτυλος στενάζει κάτω από την μπότα του καταχτητή και η κατοχική σημαία μας θυμίζει το έγκλημα που διέπραξαν οι ούτε καλούμενοι Έλληνες.

Το ΑΚΕΛ και η Κυπριακή Αριστερά υπήρξαν στόχος, θύμα αυτών των ακραίων πολιτικών, των εθνικιστικών κύκλων της χώρας μας. Οι επιθέσεις οι προπηλακισμοί, οι δολοφονίες και τα εγκλήματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των επιλογών των Εθνικιστικών κύκλων, της ΕΟΚΑ Β σε βάρος των ανθρώπων της Αριστεράς.

Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά έδωσαν θύματα, ήρωες στον αγώνα για την ειρήνη, την φιλία και τη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους και όλους τους συμπατριώτες μας. Η θυσία των Μισιαούλη-Καβάζογλου, 52 χρόνια μετά την άνανδρη επίθεση των γνωστών Εθνικιστικών κύκλων αποτελεί σύμβολο αγώνα, ειρήνης και συναδέλφωσης.

Τα γεγονότα που μεσολάβησαν στο Κυπριακό Κοινοβούλιο, ίσως για πρώτη φορά, στην ιστορία του, είναι πρωτόγνωρα και πρωτοφανή. Μόνο θλίψη, οδύνη και ντροπή προκαλούν για τον Κύπριο πολίτη.

Σημειώνω ότι είναι λάθος να κρίνεται και να κατακρίνεται το Κοινοβούλιο και οι βουλευτές αφοριστικά, με αφορμή τέτοια επεισόδια. Όχι είναι μέγιστο λάθος να συμβάλουν ορισμένοι κύκλοι στην πλήρη απαξίωση του θεσμού . Αυτό είναι προσβολή στη Δημοκρατία.

Αυτό που οφείλει ο καθένας και οφείλουμε όλοι μαζί να καταδικάσουμε, είναι η απόρριψη των ακραίων πολιτικών, την πολιτική και ρητορική του μίσους, των πολιτικών του τραμπουκισμού, τις πολιτικές που διαχωρίζουν τον λαό μας σε πατριώτες και μειοδότες.

Πατριώτης για εμάς, είναι ο άνθρωπος που με συνέπεια, όραμα και αφοσίωση, αγωνίζεται να επανενώσει την πατρίδα μας, να ελευθερωθεί και να απαλλαγεί από την κατοχή και τους εποίκους.

Μειοδότες, προδότες, οργανώσεις και σύνολα μειωμένων αντιστάσεων, υπήρξαν και αποδεικνύεται από τις πράξεις τους, από την ίδια την ζωή. Ναι υπήρξαν στην ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας και προδότες και μειοδότες, που κρύφτηκαν όλοι πίσω από τον κλάδο ελαίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Για εμάς, όλοι οι άνθρωποι, όλες οι πολιτικές παρατάξεις είναι πατριώτες μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Δεν υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους. Πολύ περισσότερο δεν αποδεχόμαστε από κανένα να ανάγεται σοργανισμό πιστοποίησης της πατριωτικής συνείδησης των ανθρώπων και του λαού μας.

Γιατί ο καθένας μας, κάθε πολιτική παράταξη έχουν το δικό τους βίο και πολιτεία και κρίνονται συνολικά και διαχρονικά για τη δράση του.

Το ΑΚΕΛ και η Κυπριακή Αριστερά καλείται για ακόμα μια φορά από την ιστορία να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, την ομαλή λειτουργία του κράτους, την ασφάλεια και σταθερότητα στην πατρίδα μας. Είναι η πολιτική δύναμη μαζί με άλλες που διαθέτει την έξωθεν μαρτυρία. Είναι η πολιτική παράταξη που μπορεί να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας και εγγυητής του οράματος για μια κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για μια πατρίδα ειρήνης, φιλίας, συνεργασίας και συνύπαρξης όλων των παιδιών της.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα