Παπαπέτρου: Είμαι απογοητευμένος από τους υποψήφιους (vid)

Απογοητευμένος από τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας, εμφανίζεται ο πρώην Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη και δικηγόρος Μιχάλης Παπαπέτρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Παπαπέτρου διευκρίνισε ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά συγκεντρώνει καλά στοιχεία, προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς, ωστόσο, με τη σειρά της να στερείται αδυναμιών.

«Με ενοχλεί ότι ο φίλος και συμμαθητής μου Νίκος Αναστασιάδης περιέρχεται

τα σωματεία και τάζει χωρίς μέτρο, έχει μετατραπεί σε πρωταθλητή κοψίματος κορδελών και εγκαινίων. Αν υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες, θα έπρεπε αυτά να γίνουν πολύ πριν από τις εκλογές. Κάποτε είχαν εισηγηθεί -και το χαιρέτισα, παρόλο που ήμουν σε άλλο κόμμα- να απαγορεύεται να γίνονται προεκλογικά ορισμένες παροχές, αλλά αυτό γίνεται κατά κόρον», σημείωσε.

Στην παρατήρηση ότι πρόκειται για μια πάγια στρατηγική των υποψηφίων που ήδη κατέχουν τη θέση και διεκδικούν επανεκλογή, να επικοινωνούν το έργο που έκαναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ο κ. Παπαπέτρου απάντησε ότι πρόκειται όντως για μια «πάγια στρατηγική, αλλά στο δικό μας υποανάπτυκτο σύστημα και της μητέρας πατρίδας, της Ελλάδας».

«Δεν είναι φυσιολογικό, ιδιαιτέρως όταν πριν μερικούς μήνες ακούγαμε κάποια πράγματα από τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τις δυνατότητες της οικονομίας», τόνισε.

Επιπλέον, επισήμανε ότι κάποιοι υποψήφιοι αρνούνται να τοποθετηθούν σε κάποια κεντρικά ζητήματα, προκειμένου να «υποκλέψουν» κάποιες ψήφους. «Αναφέρομαι στην άρνηση του Νικόλα Παπαδόπουλου να μας πει κατά πόσον υποστηρίζει τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», είπε.

Στην παρατήρηση, δε, ότι πριν κάποιους μήνες, ο κ. Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί σε αυτό το μοντέλο επίλυσης, ο κ. Παπαπέτρου διερωτήθηκε ποια δυσκολία αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος υποψήφιος να το δηλώσει ευθέως και τώρα.

«Μήπως είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε συμμαχία με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, την Ελένη Θεοχάρους και τους Οικολόγους; Αυτά, βέβαια, κομματικά, τα άκουσε από τον Μάριο Κάρογιαν, που τού είπε ακριβώς τα ίδια χθες», ανέφερε.

Όσον αφορά στον Σταύρο Μαλά, για την υποψηφιότητα του οποίου έχει εκφραστεί υποστηρικτικά, ο κ. Παπαπέτρου τόνισε ότι με τη σειρά της και αυτή έχει αδυναμίες.

Ερωτηθείς για την «ταύτιση» που καταλογίζουν στον υποψήφιο με το ΑΚΕΛ, τόνισε ότι είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, η οποία ασφαλώς έχει σχέση με το κόμμα, το οποίο αποτελεί τον βασικό κορμό των υποστηρικτών του, αλλά, αν σε κάτι διαφωνεί, δεν θα διστάσει να το εκφράσει.

Όπως είπε, αυτό θα γίνει βάσει του «βίου και της πολιτείας» του κου Μαλά, αλλά και βάση της προεκλογικής εκστρατείας που κάνει.

Όσον αφορά στην απειρία, ο κ. Παπαπέτρου παραδέχτηκε ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει ο κος Μαλάς να αντιμετωπίσει, ενώ, για τον ίδιο, το κυρίαρχο στοιχείο που τον σπρώχνει να στηρίξει την υποψηφιότητα, είναι η στάση του στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι, χωρίς λύση, τα προβλήματα της οικονομίας δεν θα λυθούν.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση μη λύσης, η οικονομία θα περάσει νέα σοβαρά προβλήματα.

Σχετικά με την αδιαφορία των πολιτών ως προς τις εκλογικές αναμετρήσεις η οποία συνεχίζεται και επιτείνεται, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε ότι όπως πληροφορήθηκε, η ανταπόκριση για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων είναι τραγική, σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με το φαινόμενο των προηγούμενων ετών να επαναλαμβάνεται.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να ανακτήσει το πολιτικό σύστημα έστω και στοιχειώδη.

«Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα. Έχουμε ενταχθεί εδώ και αρκετό διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ανέμενε κάποιος ότι με αυτό θα έχουμε κάνει κάποια βήματα εκσυγχρονισμού. Τι βλέπουμε; Βλέπουμε ότι αναπαράγεται η παλιά κατάσταση των πελατειακών σχέσεων, της ευνοιοκρατίας, με τα πολιτικά κόμματα σε μεγάλο βαθμό να λειτουργούν ως γραφεία εξευρέσεων εργασίας και βολέματος, με αποτέλεσμα να διαφθείρεται ο πληθυσμός, ο οποίος παίρνει ένα μήνυμα ότι αν δεν υποκύψει σε τέτοιες πρακτικές και δεν σκύψει να ζητήσει και να παρακαλέσει, δεν θα γίνει η δουλειά του και θα νιώθει αδικημένος.

Ερωτηθείς αν η κρίση δεν βοήθησε ώστε να αντιληφθούμε το πρόβλημα και να μπούμε στον σωστό δρόμο, ο κ. Παπαπέτρου απάντησε ότι παρά τις δύο τεράστιες σφαλιάρες που υπέστη η Κύπρος, μία το 1974 και μία το 2013, «δεν έχουμε βάλει μυαλό».

«Δεν συνειδητοποιούμε τις πραγματικότητες, δεν συνειδητοποιούμε πόσο αυτή η επίπλαστη ηρεμία και ειρήνη μπορεί να ανατραπεί και να οπισθοχωρήσουμε, με αποτέλεσμα να αναπαράγουμε τα παλιά, που μας είχαν οδηγήσει σε εκείνη την κρίση», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα