Κυπριακό: Συνέχεια εφ όλης της ύλης επί κυπριακού εδάφους

Στην 1η Φεβρουαρίου, ημερομηνία της νέας συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί, μετατίθεται το ενδιαφέρον σε σχέση με το κατά πόσο θα υπάρξει ημερομηνία για νέα Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Με δηλώσεις του στο Προεδρικό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος εφ' όλης της ύλης, δηλαδή σε όλα τα κεφάλαια που αφορούν την επίλυση του Κυπριακού. Η συζήτηση θα συνεχιστεί επί κυπριακού εδάφους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

επεσήμανε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με τον καθορισμό ημερομηνίας για νέα Διεθνή Διάσκεψη σε πολιτικό ή τεχνοκρατικό επίπεδο, θα πρέπει να αναμένεται μετά την επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, η οποία θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Σε σχέση με τις δηλώσεις Τουρκές, ο Νίκος Αναστασιάδης, παρουσιάστηκε αρκετά έντονος, αν και ο ίδιος είπε ότι θα ήθελε να είναι συγκρατημένος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει λύση του Κυπριακού με τέτοιες αξιώσεις από μέρους Τουρκίας, οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως απαράδεκτες, αβάσιμες και αστήρικτες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν παραστάσεις στον κ. Έιντε να είναι πολύ προσεκτικός πλέον σε σχέση με τις δηλώσεις του και τα όσα αναφέρει κατά καιρούς σε σχέση με το Κυπριακό και τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα