Κυπριακό και ενέργεια στις προτεραιότητες τις Κυβέρνησης

Τίς ανοικτές προκλήσεις του 2016 για την κυβέρνηση ιεράρχησε μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο εκπρόσωπος της, Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Το Κυπριακό, η προσπάθεια που βρίσκετααι σε εξέλιξη είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα τα θέματα ενέργειας, οικονομία, υγείας και οι μεταρρυθμίσεις είναι μέσα στους τομείς προτεραιότητας της κυβέρνησης για το 2016".

Εντατικοποιημένα επαναρχίζουν την επομένη των Φώτων οι συνομιλίες στο Κυπριακό, με τους δύο ηγέτες

να θέτουν πρώτιστα στο τραπέζι, το μεγάλο αγκάθι του περιουσιακού. Οι επόμενες συναντήσεις καθορίστηκαν στις 14 και 29 Ιανουαρίου.

"Σίγουρα το περιουσιακό θα κυριαρχήσει των συζητήσεων ένα πολύ σημαντικό θέμα αφού όπως γνωρίζετε επηρεάζει άμεσα κι άλλες πτυχές και άλλα κεφάλαια του Κυπριακού. Αναμένεται να δούμε μέσα από το διάλογο πως μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία. Ταυτόχρονα στις 3 συναντήσεις Ιανουαρίου θα συζητηθούν κι άλλα θέματα που υπάρχουν διαφορές σε όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί όλων των πτυχών του κεφαλαίου του Κυπριακού".

Επίτευγμα για την κυβέρνηση, ότι το 2016 θα είναι έτος εξόδου από το μνημόνιο, επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Η προσπάθεια δεν ολοκληρώνεται εδώ, θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτη την προσπάθεια και ειδικότερα στα θέματα οικονομίας, η παρούσα κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με χρονικό ορίζοντα το 2018 που ολοκληρώνεται η θητεία της, αλλά μακροχρόνιο ορίζοντα για να μην επιστρέψουμε σε συνθήκες Μαρτίου".

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στέλνει συγκεκριμένο μήνυμα στην Κεντρική Τράπεζα για το θέμα των μη εξυπηρετουμένων Δανείων

"Παρακολουθεί το Προεδρικό, το υπουργείο Οικονομικών και σε συνεργασία με την κεντρική Τράπεζα που όπως γνωρίζετε έχει τον κύριο λόγο, αναμένεται να δούμε περαιτέρω μείωση και ενίσχυση του ρυθμού όσον αφορά τα ΜΕΔ".

Στα σοβαρότερα προβλήματα παραμένει για την κυβέρνηση και το θέμα της ανεργίας.

Στόχος της κυβέρνησης ανέφερε, είναι μέσα από πολύ συγκεκριμένες πολιτικές, μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων να καταφέρουμε να μειωθεί. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει μειωτική τάση, ελπίζουμε ότι το 2016, τα πραγματα θα είναι σαφώς καλύτερα.

Στις 28 Ιανουαρίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδος, Ισραήλ και Κύπρου, με επίκεντρο την ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα