Κυπριακό: Εμπλοκή στην λεπτομερή αποτύπωση συγκλίσεων

Σε κομβικό σημείο, χωρίς ενδείξεις για κάτι θετικό, βρίσκονται επί του παρόντος οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.


Στην ουσία οι συναντιλήψεις αφορούν σε προφορικές συζητήσεις των δύο ηγετών, στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν συνάντησης που συνηθίζουν να έχουν προ της διευρυμένης συνάντησης τους, παρουσία Έιντε.

Ενώ εκεί φαίνεται να εντοπίζεται κοινή συνισταμένη σε διάφορα θέματα εντούτοις η σε βάθος ανάλυση τους δείχνει μια μεγάλη απόσταση στον τρόπο θεώρησης.

Εδώ και τρεις συναντήσεις των ηγετών και πολλαπλάσιες των διαπραγματευτών δεν γίνεται

καν συζήτηση για θέματα όπως πχ τα κριτήρια για το περιουσιακό.

Αντίθετα συζητούνται θέματα ακόμη πιο εύκολα στα οποία όμως τα εμπόδια για λεπτομερή καταγραφή τους είναι πολλά.

Αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη σημασία για «κλείδωμα συγκεκριμένων σημείων του κεφαλαίου διακυβέρνησης τα οποία ουδέποτε απασχόλησαν έντονα».

Και σε αυτό το κεφάλαιο το μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «εκ περιτροπής προεδρία» ακόμη δεν συζητήθηκε.

Ραγδαίες εξελίξεις στα κατεχόμενα

Το Προεδρικό ρίχνει ματιές στα κατεχόμενα καθώς η λεγόμενη κυβερνητική κρίση ενδέχεται να έχει αντίκτυπο, κυρίως αν η νέα λεγόμενη Κυβέρνηση έχει ως άξονα τις συντηρητικές Τ/κ δυνάμεις.

Φαίνεται να σχηματίζεται νέα λεγόμενη Κυβέρνηση από τα γνωστά για τις απορριπτικές θέσεις τους κόμματα της Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Και ο Ακιντζί αντί να ασχολείται με τα του οίκου του, προτιμά να σχολιάζει τα όσα τεκταίνονται στην Ε/κ πλευρά.

Αυτή τη φορά είπε ότι γνωρίζει δήθεν πως δεν μας αρέσει να μας λέει την αλήθεια αλλά επιμένει ότι οι εκλογές της 22ας Μαΐου θα επηρεάσουν τις συνομιλίες γιατί σε τέτοιες περιόδους, είπε, αλλάζουν οι συμπεριφορές.

Ακόμη, επιμέρισε εκ νέου ευθύνες για την επιβράδυνση στην Ε/κ πλευρά αγνοώντας ότι αυτή προκαλείται από τις αδιάλλακτες θέσεις τους, λέγοντας πως θα πρέπει σύντομα να συζητηθούν και τα κεφάλαια του Εδαφικού και της Ασφάλειας Εγγυήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα