ΚΟΑ: "Ο Αθλητισμός είναι για όλους"

«Ο Αθλητισμός ΕΙΝΑΙ για Όλους» και το αρχικό σύνθημα του προγράμματος ΑΓΟ του ΚΟΑ «από τον παππού στον εγγονό», είναι τώρα πραγματικότητα. Είναι τρόπος ζωής. Νέοι και νέες που άρχισαν με το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους πριν από τρεις δεκαετίες είναι ο σήμερα παππούδες και γιαγιάδες και χαίρονται όταν παραδίδουν την αθλητική σκυτάλη στα τα εγγονάκια τους».

Με αυτά τα λόγια η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέληνα, προανήγγειλε σε δημοσιογραφική διάσκεψη τις πέντε ετήσιες επαρχιακές

εκδηλώσεις του προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλη και Μάη του 2016.

Σε αυτές τις ξεχωριστές εκδηλώσεις, τα γήπεδα θα πλημμυρίσουν από ζωή. Τα πλούσια προγράμματα που θα εκτελεστούν από τα μέλη του προγράμματος, θα γεμίσουν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο που θα τα παρακολουθήσει και ως ΚΟΑ, τον καλούμε να προσέλθουν μαζικά στις εκδηλώσεις του ΑΓΟ.

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΑΓΟ, τονίζοντας και τα εξής: «Το ΑΓΟ είναι το κορυφαίο εθνικό πρόγραμμα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, το οποίο φέτος συμπληρώνει 31 χρόνια ζωής. Ένας φιλόδοξος σχεδιασμός που μέσα από την πορεία του εδραιώθηκε στην κυπριακή κοινωνία, με όλες τις θετικές επιδράσεις στο γενικό πληθυσμό. Οι στόχοι του προγράμματος ΑΓΟ, ταυτίζονται με την πολιτική του ΚΟΑ που έχει ως σκοπό να βοηθήσει όλους τους συμπολίτες μας να αλλάξουν τρόπο ζωής και να στραφούν προς την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Ο αθλητισμός δεν περιορίζεται μόνο στους υψηλού επιπέδου αθλητές και τις διακρίσεις, αλλά εξίσου σημαντικό είναι τα παιδιά να αποκτήσουν της απαραίτητη αθλητική παιδεία, που θα την έχουν ως περιουσιακό στοιχείο σε όλη τους τη ζωή. Μέσω του προγράμματος του Αθλητισμός Για Όλους προσφέρονται ευκαιρίες άθλησης σε όλα τα άτομα, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων. Τα προγράμματα του ΑΓΟ τα συναντούμε πλέον παντού: στο Δήμο, στην Κοινότητα, στα σχολεία, στα γυμναστήρια, στα στάδια, στα σώματα ασφαλείας, στους χώρους εργασίας, στους οίκους ευγηρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το Προσωπικό του ΚΟΑ νιώθουμε υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα του προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους.

Δεν πρέπει, όμως, να επαναπαυόμαστε: θα πρέπει να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, μέσα από νέα καινοτόμα προγράμματα, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά όλων των συντελεστών, για να φτάσουμε στο

Το ΑΓΟ προσφέρει παράλληλα και πολλές θέσεις εργασίας σε γυμναστές, οι οποίοι αποτελούν την ψυχή και την καρδιά του προγράμματος. Συνολικά 85 γυμναστές γυμνάζουν καθημερινά 15.000 μέλη, σε 500 διαφορετικά κέντρα, διάσπαρτα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Δικαιωματικά τους αξίζουν τα συγχαρητήρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Ένα μεγάλο εύγε απονέμεται σε όλα τα μέλη που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα του ΑΓΟ και στους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους να ασχολούνται με τον αθλητισμό, μακριά από κακοτοπιές και ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Τα τελευταία τρία χρόνια, το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» απολαμβάνει τη σημαντική οικονομική στήριξη του Μέγα Χορηγού του, της ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ.

Ο ΚΟΑ εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς την ΟΠΑΠ, για τη συνεχή αρωγή του στα προγράμματα και τις εκδηλώσεις του ΑΓΟ. Θεωρούμε την ΟΠΑΠ “Αθλητικό Σύμμαχο”.

Για τις επικείμενες εκδηλώσεις του ΑΓΟ, η Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε: «Ένα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο ΑΓΟ είναι οι πέντε κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος ΑΓΟ που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες και που αποτελούν την κορυφή των 60 συνολικά εκδηλώσεων στη φετινή χρονιά. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η εκδήλωση της Λεμεσού τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και στις άλλες πόλεις θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Δήμαρχοι των πόλεων».

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΟ: Η Προϊστάμενη του προγράμματος ΑΓΟ κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ, έκαμε αναφορά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, λέγοντας τα ακόλουθα: «Η φετινή είναι η 31η χρονιά του προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους και θα είναι πολύ πλούσια σε δράση και εκδηλώσεις. Θα διοργανωθούν συνολικά 60 εκδηλώσεις, μικρές και μεγάλες, τοπικές και επαρχιακές, με τη συμμετοχή πέραν των 6.000 ατόμων, όλων των ηλικιών.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν είναι οι ακόλουθες :

• Η πρώτη μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Λάρνακα την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 5.30μμ στο Αθλητικό Κέντρο «Κίτιον», στην οποία

θα συμμετάσχουν πέραν των 500 ατόμων (παιδιά και ενήλικες) στα διάφορα προγράμματα. Στην εκδήλωση αυτή Θα βραβευτούν επίσης παιδιά-μέλη των Προγραμμάτων Ταεκβοντό και Πάλης, τα οποία σημείωσαν επιτυχίες σε παγκύπριους και διεθνείς αγώνες. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

• Η επόμενη μας εκδήλωση θα γίνει στις 16 Απρίλιου ημέρα Σάββατο στις 10.00πμ στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», στην οποία θα λάβουν μέρος πάνω από 1.100 μέλη, στα διάφορα προγράμματα. Θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

• Στις 20 Απρίλιου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Επαρχίας Πάφου στην Αίθουσα «Αφροδίτη» στις 3.30μμ. Θα συμμετάσχουν πέραν των 300 μελών. Θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό o Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.

• Η εκδήλωση της Επαρχίας Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, στις 22 Απρίλιου και ώρα 6.00μμ στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού». Θα συμμετάσχουν πέραν των 600 μελών.

• Η πέμπτη μεγάλη εκδήλωση είναι της Επαρχίας Αμμοχώστου και θα γίνει στις 13 Μαΐου στις 3.30μμ στο Στάδιο «Τάσος Μάρκου». Θα πάρουν μέρος 300 μέλη. Θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε τη σημασία του προγράμματος ΑΓΟ, λέγοντας ότι είναι μια προσφορά της Πολιτείας προς την κοινωνία.

Παρούσα και η Πρέσβειρα Ευ Αγωνίζεσθαι Fair Play Χυσταλλένη, η οποία τόνισε ότι θα συνεργαστεί στενά με το πρόγραμμα ΑΓΟ για προώθηση του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Keywords
Τυχαία Θέματα