Κυπριακή επιτυχία σε πρόγραμμα Horizon 2020.

Όπως αναφέρεται και στη μελέτη “Toward a Strategic Agenda for Software Technologies in Europe” του Information Society Technologies Advisory Group, μπορεί να υποστηριχθεί πως το λογισμικό του «Μελλοντικού Διαδικτύου – Future Internet» θα αποτελέσει την κύρια υποδομή στην οποία οι υπόλοιπες υποδομές και υπηρεσίες θα βασίζονται. Οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της παροχής υπηρεσιών πάνω από υποδομές που διαμορφώνονται

με βάση τις τρέχουσες απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών (π.χ. δυναμική δέσμευση και αποδέσμευση πόρων, δυναμική εκτέλεση και παραμετροποίηση εφαρμογών) προκαλούν αλλαγές στη βιομηχανία ανάπτυξης λογισμικού και θέτουν νέες απαιτήσεις αλλά και ευκαιρίες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού.

Η κυπριακή εταιρεία ADITESS συμμετέχει στο έργο έργο ARCADIA (Grant Agreement No. 645372), το οποίο θα διαρκέσει τρία χρόνια (Ιανουάριος 2015 – Δεκέμβριος 2017), και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020.

Το έργο ARCADIA αποσκοπεί στην παροχή ενός καινοτόμου οικοσυστήματος που θα επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής που έχουν δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις προγραμματιστικές δυνατότητες που προσφέρονται από τη διαθέσιμη δικτυακή και υπολογιστική υποδομή. Στόχος αποτελεί η ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών που θα παρέχονται με δυναμικό και αυτόνομο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις των τελικών χρηστών, των παρόχων υπηρεσιών και των παρόχων υπολογιστικών υποδομών.

Αναμένεται πως η υιοθέτηση των προτεινόμενων τεχνολογιών και μηχανισμών στο έργο θα οδηγήσει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων και αποδοτικών εφαρμογών που θα βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητα των προγραμματιστών εφαρμογών, καθώς και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ανάπτυξης λογισμικού.

Η ADITESS είναι μια επιστημονική, συμβουλευτική και ερευνητική εταιρία, σκοπός της οποίας είναι η διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς και η ενεργοποίηση της στη διεξαγωγή μελετών στους ακόλουθους τομείς: σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο, σε θέματα που αφορούν την πολιτική ασφάλειας, κρίσιμες υποδομές προστασίας, σε θέματα που αφορούν τη μεταφορά φορτίου και ασφάλειας, καθώς και τη διαχείριση των συνόρων και την ανάπτυξη τεχνικών που προσφέρονται ως λύσεις ασφάλειας.

Η ADITESS έχει επίσης την ικανότητα να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κυβερνητικούς οργανισμούς καθώς και σε άλλες αρχές είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές στους προαναφερθέντες τομείς. Οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρία είναι το αποτέλεσμα των συμπληρωματικών δεξιοτήτων και πραγματογνωμοσύνης των μελών της, που της επιτρέπει τη παροχή ενός μεγάλου φάσματος υπηρεσιών και τη τεχνική γνώση για ερευνητικές, αναπτυξιακές και εμπορικές δραστηριότητες.

Εταίροι του έργου:

v Insight Centre for Data Analytics, National University of Ireland (NUIG), Ιρλανδία

v Stiftelsen SINTEF (SINTEF), Νορβηγία

v Technische Universität Berlin (TUB), Γερμανία

v Consorzio Nazionale Interuniversitario per le Telecomunicazioni (CNIT), Ιταλία

v Univerza v Ljubljani (UL), Slovenia

v UBITECH – Meleti Schediasmos Ylopoiisi kai Polisi Ergon Pliroforikis EPE (UBITECH), Ελλάδα

v WINGS ICT Solutions Information &Communication Technologies EPE (WINGS), Ελλάδα

v MAGGIOLI SPA (MAGGIOLI), Ιταλία

v ADITESS Advanced Integrated Technology Solutions and Services Ltd (ADITESS), Κύπρος

Επικοινωνία:

Δρ. Παναγιώτης Γκουβάς (Τεχνικός Υπεύθυνος Έργου), UBITECH, +30 216 5000 500, pgouvasATubitech.eu.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στον ιστότοπο του έργου: http://www.arcadia-framework.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα