Κύπελλο με Μοράτα η Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο Ιταλίας επικρατώντας της Μίλαν στην παράταση του τελικού, με γκολ του Μοράτα στο 110', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Έγινε έτσι η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατακτά δύο συνεχόμενα νταμπλ!

Σε ένα ματς με κακό ρυθμό μεταξύ δύο ομάδων που προτίμησαν να προφυλάξουν τις άμυνές τους, παρά να δημιουργήσουν, το ενδεχόμενο παράτασης έμοιαζε εξαιρετικά πιθανό, όσο περνούσαν τα λεπτά και η φιλοσοφίας καμιάς από τις δύο

δεν άλλαζε.

Στα πρώτα λεπτά ο διαιτητής Ρόκι, αρνήθηκε πέναλτι στον Πογκμπά μετά από μαρκάρισμα του Καλάμπρια, με το ριπλέι να αποδεικνύει ότι θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να σφυριχτεί παράβαση.

Οι Μιλανέζοι κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 23' με τον Μποναβεντούρα να σουτάρει μέσα από την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει και τον Νέτο με το δεξί χέρι να τη σταματά πριν περάσει τη γραμμή. Επόμενη καλή στιγμή για τους "ροσονέρι" ήταν στο 39', με το σουτ του Πόλι να περνάει μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν μπήκε πιο δυνατά και απείλησε στο 48' με τον Ντε Σίλιο, ο οποίος σούταρε από μακριά, αναγκάζοντας τον Νέτο να πέσει στη γωνία του και να αποκρούσει σωτήρια. Η Γιουβέντους άρχισε από εκείνο το σημείο να γίνεται πιο δραστήρια και στο 69' απείλησε, όταν από το γύρισμα του Πογκμπά από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και ο Ντοναρούμα αναγκάστηκε να κάνει μεγάλη απόκρουση για να αποτρέψει το γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή στην κανονική διάρκεια του ματς, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλους.

Στην παράταση ο ρυθμός άλλαξε αισθητά, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πλέον σε διάθεση να επιτεθούν και να διεκδικήσουν τη νίκη. Έτσι φτάσαμε στο 110ο λεπτό της παράτασης, όταν ο Κουαδράδο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μοράτα με πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Ντοναρούμα κάνοντας το 1-0 για τη Γιουβέντους, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μίλαν έκανε τα πάντα για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως όλες οι επιθετικές ενέργειές πέρασαν ανεκμετάλλευτες, με σπουδαιότερη αυτή του Μάουρι στις καθυστερήσεις, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ.

Αυτό ήταν, ο Ρόκι σφύριξε τη λήξη και η Γιουβέντους στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλία, κατακτώντας το νταμπλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα