Κρούσματα διπλοκρατήσεων στα ξενοδοχεία της Κύπρου

Τα κρούσματα διπλοκρατήσεων και τριπλοκρατήσεων τα τελευταία χρόνια ένεκα και της αύξησης των τουριστικών αφίξεων έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Πέρυσι παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα, με τους επισκέπτες να εκφράζουν τα παράπονά τους είτε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είτε σε οργανωμένους συνδέσμους, είτε στον ΚΟΤ. Η πλειονότητα των παραπόνων αφορούσε το γεγονός ότι αν και είχαν κάνει κράτηση σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμα, εντούτοις το δωμάτιό τους είχε ήδη δοθεί,

με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο διαφορετικής περιοχής ή ακόμα και πόλης.

Μάλιστα δε κυρίως κατά τους μήνες στους οποίους υπάρχει μεγάλη ζήτηση, υπήρχαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ξενοδόχοι δεν έβρισκαν δωμάτια ούτε σε άλλα καταλύματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Άλλωστε η τακτική των διπλοκρατήσεων αποτελεί προσφιλή τακτική των ξενοδόχων, οι οποίοι δεν θέλουν να δουν τις κλίνες τους να παραμένουν άδειες λόγω ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής και γι’ αυτό λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Μενελάου: «Ευχάριστος πονοκέφαλος»

Το φαινόμενο αυτό σίγουρα θα παρουσιαστεί και φέτος, καθώς ήδη τα πρώτα σημάδια όσον αφορά τις αφίξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους παρουσιάστηκε αύξηση 13,5% και καταγράφηκε ο δεύτερος καλύτερος χειμώνας όλων των εποχών. Μιλώντας στη «Σ» για το θέμα ο Μαρίνος Μενελάου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ, το χαρακτήρισε «ευχάριστο πονοκέφαλο», καθώς οι πληρότητες φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ πρόσθεσε ότι πρόσφατα, σε συνάντηση που είχε με οργανωμένους ξενοδόχους κατά την οποία συζήτησαν το θέμα των διπλοκρατήσεων, του αναφέρθηκε ότι έχουν λάβει τα μέτρα τους για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε αρνητικές εντυπώσεις και ότι είναι οργανωμένοι ώστε να προβαίνουν σε έγκαιρες διευθετήσεις.

Ο κ. Μενελάου την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στον εγχώριο τουρισμό, καθώς ειδικά φέτος δεν απέκλεισε το γεγονός να υπάρξει γκρίνια, καθώς οι διαθέσιμες κλίνες είναι ελάχιστες. «Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες τους, όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι και οι ξενοδόχοι έχουν τις δικές τους συμβατικές υποχρεώσεις και συμβόλαια που πρέπει να τηρήσουν με οργανωτές ταξιδίων», τόνισε ο κ. Μενελάου.

Οι πιο αξιοσημείωτες αγορές

Γενικότερα, ο κ. Μενελάου σημείωσε ότι φέτος οι προοπτικές για τον τουρισμό είναι εξαιρετικές και αναμένονται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, νέα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων. Τέλος ο κ. Μενελάου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τους ξενοδόχους αλλά και όλους τους παράγοντες του τουρισμού οι οποίοι θα βάλουν το λιθαράκι τους, ώστε η χρονιά να κλείσει επιτυχημένα.

Οι πιο αξιοσημείωτες αγορές για φέτος αναμένεται να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η μεγαλύτερη παραδοσιακά πηγή άντλησης τουρισμού της Κύπρου -η οποία φέτος στις κρατήσεις παρουσιάζει άνοδο ήδη του 10%-, η Ρωσία -η οποία πέρυσι σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, με τους αριθμούς αυτούς και φέτος να αναμένονται αυξημένοι βάσει της εικόνας των κρατήσεων-, η Γερμανία -η οποία έχει τεράστιες προοπτικές σαν αγορά και που έγιναν σημαντικές κινήσεις από τους οργανωμένους φορείς ειδικά φέτος-, αλλά και το Ισραήλ το οποίο -στη βάση της πολιτικής των ανοικτών αιθέρων που θέσπισε τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση- παρουσιάζει συνεχώς αλματώδη αύξηση.

Διαβάστε περισσότερα με την εφημερίδα "Η Σημερινή".

Keywords
Τυχαία Θέματα